.

El Nàstic suma un punt davant del Getafe (1-1)

El Nàstic esgarrapa un punt en la seva visita a Getafe (1-1). Els madrilenys s’han avançat gràcies a un gol de Portillo en una primera part espessa del Nàstic. Només arrencar la segona, Emaná ha situat el definitiu gol de l’empat.

El debat en les últimes hores s’havia centrat en si es firmava un punt en un camp on només el Girona havia guanyat i davant d’un equip crescut i amb el play-off com a objectiu. La sensació de tot l’encontre és que el Nàstic donava per bo aquest punt. Sumar per seguir caminant cap a la permanència. La primera part ha estat, però, desesperant, sense cap tipus de control grana i amb el gol local. Només arrencar la segona el Nàstic ha tornat a la línia de quatre i Emaná ha empatat. Un resultat que tothom firmava abans del partit i que ara tocarà fer bo la propera jornada. Ara ja sí, ja es pot parlar del derbi davant del Reus en una nova final.

Com era de preveure, Merino apostava per la línia de cinc per fer front al Getafe. Un canvi de sistema que ens tornava a deixar un Nàstic a l’expectativa, cedint el control del joc al conjunt local i amb nul•la presència ofensiva. El Getafe avisaria amb una rematada de Jorge Molina, que Reina salvava. En el rebot posterior, Chuli marcaria però el gol era anul•lat per fora de joc. La segona aproximació tornaria a ser del davanter alacantí, però novament Reina estava providencial.

En la tercera ocasió clara, els de Bordalás no perdonarien. Una gran assistència de Molina la definia Portillo a la perfecció. El gol semblava despertar a un Nàstic desaparegut fins al moment. Els grana intentaven tenir més possessió i així arribava l’única ocasió de perill en la primera meitat, amb una rematada d’Àlex López, que Alberto atrapava sense problemes.

Merino movia la banqueta en el descans, donant entrada a Lobato per Mossa. El canvi provocava tornar a la línia de quatre. I sense temps de comprovar l’efecte, Emaná definia perfectament per batre per baix a Alberto. Només cinc minuts després, Reina tornava a salvar els mobles aturant una nova rematada clara de Pacheco.

El canvi de dibuix atorgava una sensible millora als grana. Passaven a tenir una mica més de control i el Getafe no arribava amb tanta claredat. Tot i això, els locals han apretat de valent en els minuts finals, però el Nàstic aconsegueix sumar un valuós punt en el camí cap a la permanència.

Fitxa tècnica:
Getafe: Alberto, Peña, Antón (Lacen 71′), Cata Díaz, Chuli (Álvaro 64′), Portillo (David Fuster 80′), Molinero, Cala, Molina, Pacheco i S. Mora.

Nàstic: Reina, Mossa (Lobato 45′), Suzuki, Perone, Iago, Valentín, Molina, Tejera, Muñiz (Jean Luc 71′), Emaná (S. Emaná 75′) i Àlex López.

Àrbitre: González Fuertes. Ha amonestat als locals Juan Cala (65′), Molinero (66′), S. Mora (77′), Cata Díaz (92′) i als visitants Mossa (15′), Tejera (68′).

Gols: 1-0, Portillo (24′); 1-1, Emaná (46′).

Incidències: Partit corresponent a la 35ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat al Colisseum Alfonso Pérez davant 10.175 espectadors.