.

El Nàstic arrribava al camp de l’Andorra líder amb 27 punts, per 25 del seu rival (amb un partit menys). Foto: Nàstic

El Nàstic ha protagonitzat un partit per oblidar (i de pas reflexionar en un dia com avui) al camp de l’Andorra, que ha empatat al final (1-1) sense fer ni un sol xut entre els tres pals gràcies a un gol en pròpia porteria de Loureiro. Els granes, almenys, han salvat el goal.average amb els del Principat (van remuntar en un encontre radicalment diferent al d’avui per imposar-se 4-2 al Nou Estadi) i han mantingut la distància de dos punts que el mantenen provisionalment com a líder. Una condició que podria perdre la propera jornada perquè els tarragonins descansen i els de Gerard Piqué s’enfronten a l’Olot. El punt ha costat sang suor i llàgrimes, no només perquè els darrers minuts han estat agònics sinó perquè tot just a l’inici ja havien caigut lesionats Carbia i Brugui. Segons ha confirmat l’entrenador grana en les declaracions post-partit, “Fran presenta problemes musculars i Brugui a l’isquio. A la segona meitat, Rueda s’ha torçat el turmell i s’ha fet un esquinç”, afegia.

Nàstic i Andorra arribaven al partit compartint dinàmiques. Els tarragonins encadenaven tres victòries (dues fora de casa) i un empat (la setmana passada a casa contra el Prat), mentre que els locals (amb un partit menys a la classificació després d’haver de suspendre l’encontre contra el Cornellà per la Covid) sumaven 4 triomfs consecutius. Primer i segon del grup prometien una bona tarda de futbol malgrat la superfície de gespa artificial, però la primera meitat ha estat ensopida, amb poc joc i sense relat pel que fa a l’estrictament esportiu a excepció del gol de Saverio al minut 42.

De fet, el més destacable han estat les lesions de Carbia i Brugui (que ha hagut de sortir en llitera i del qual preocupa l’abast de la tragèdia muscular) als 8 minuts de partit i amb pocs segons de diferència. El pla de Toni Seligrat, que ja havia optat de sortida per deixar Gerard Oliva i Pedro Martín a la banqueta, saltava pels aires en veure com dos dels seus jugadors més incisius queien com a fitxes de dòmino. L’entrada de Pol Ballesteros i Pedro Martín no ha aportat res substancial, i els minuts anaven passant amb bronca entre els jugadors granes i l’entrenador andorrà Eder Sarabia, especialista en fer anar la llengua com ja va atresorar en el seu polèmic pas com a segon de Setién al Barça.

L’únic remarcable dels granes, que s’han dedicat a intentar matar l’encontre sense arriscar ni mostrar cap de les qualitats que l’han portat al liderat, ha arribat al minut 42. I no ha estat pas fent valer les seves virtuds. Una combinació entre Saverio i Martí Vilà, amb retorn de pilota d’esperó inclosa davant la passivitat de la defensa del Nàstic, ha permès al primer marcar el gol en un moment clau psicològicament i despertar de la migdiada a més d’un youtuber.

Si algú ha arribat tard a la represa perquè estava de reflexió a la nevera s’ha perdut l’empat, aconseguit en pròpia porteria per Loureiro després d’una centrada d’Albarrán (curiosament l’atacant més punyent fent seva la banda dreta). La igualada, arribada també en aquells instants que et deixen estabornit preguntant-te el sentit de la vida, ha servit almenys per despertar de l’ensopiment als aficionats. Lasso la tenia al minut 55 aprofitant una errada defensiva local que ha salvat Ratti, mentre que dos minuts més tard Suárez se l’ha jugat davant d’un Carlos Martínez disposat a celebrar el gol després d’una centrada desviada per un defensa tarragoní.

Seligrat ha reaccionat segons després que Rai Marchán estavellés la pilota al travesser a la sacada d’un servei de cantonada  al minut 74. Amb la intenció de sacsejar una mica el gin-tonic de garrafa en que s’havia convertit el partit ha donat entrada a Gerard Oliva i Fullana, sense aconseguir oblidar el mal gust que deixava el combinat de festa major. Fins al punt que Bonilla ha salvat el segon gol dels andorrans treient amb la cama una jugada destinada a ser rematada per Martí Riverola al 87, i en ple patiment grana Carlos enviava de cap la pilota lleugerament desviada davant la impotència visitant.

FC Andorra: Ratti; Pedraza (Rai Marchán, minut 70); Adri; Iker Riverola (Pau M., minut 84); Carlos M.; Saverio (David Martín, minut 76); M. Loureiro; Martí Vilà; Bové; Pastor (Mantovani, minut 84)

Banqueta: Bañuz (PS); Mantovani; Borja CJ; Rai Marchán; Serrano; Gaffoor; David Martín; Pau M.; Marc Aguado

Nàstic: Suárez; Albarrán; Rueda (Fullana, minut 76); Domingo; Quintanilla; Joan Oriol; Fausto Tienza; Bonilla; Brugui (Pedro Martín, minut 8); Carbia (Pol Ballesteros, minut 8, substituiït a la seva vegada per Guillem Jaime al minut 84); Lasso (Gerard Oliva, minut 76)

Banqueta: Parra; Guillem Jaime; Oliva; Pol Ballesteros; Pedro Martín; Fullana; Amang; Guiu; Feras

Gols: 1-0, Saverio (minut 42); 1-1, Loureiro (p.p., minut 46)

Targetes grogues: Joan Oriol (minut 24); Iker Riverola (minut 32)