.

Un grup de seguidors grana, celebrat el retorn al Nou Estadi. Foto: Facebook Víctor Martínez

Dos gols abans de la mitja hora de joc han sentenciat un encontre molt especial contra l’Espanyol B. Quines ganes hi havia d’anar al Nou Estadi! Quines ganes de veure un equip que a més a més, va sobrat, que ha deixat enrere les frustracions de les darreres temporades i camina amb peu ferm per la Segona B. Ganes d’animar, d’aplaudir qualsevol jugada, una festa que recordava els anys de glòria dels ascensos a Segona i a Primera.

Més d’un any després, tornaven els aficionats al Nou Estadi, fins a mil seguidors permetia la normativa, en el que era el partit número 999 dels grana en aquesta categoria de bronze, assegurat ja el passi a la següent fase i a la categoria Primera RFEF. Tienza, Fran Carvia i Joel Lasso s’incorporaven a l’onze titular, mentre Pedro, Fullana i Fran Miranda eren els sacrificats.

Sortia de manera fulgurant els grana i Fran Carbia tenia la primera ocasió als tres minuts amb una retallada a dins l’àrea i un xut massa suau i centrat que aturava Fortuño. Només un minut després, Lasso es desfeia d’un rival amb una càrrega legal i també dins l’àrea xutava per damunt de la porteria. Dos avisos en només quatre minuts.

Tant insistir, i el gol arribaria en un córner amb un batibull de cames i remats dins l’àrea petita. Tienza seria el darrer a rematar, per dos cops, per introduir la bimba a la xarxa. Responia amb perill l’Espanyol, i Suárez enviava a córner un xut ras i col.local d’Svensson.

La següent seria també dels blanc-i-blaus, amb un xut llunyà i ras, que sortiria arran del pal dret de Suárez. Enmig, Lluís Recasens, lesionat, deixaria pas a Genar.

Aquesta temporada, el Nàstic és el Nàstic i les arrencades dels partits són vertiginoses. Així, en una jugada aparentment inofensiva, Fran Carbia faria el 2-0. Rebia el davanter per la dreta una centrada de Tienza, i dins l’àrea, de volea, l’enviava creuada i rasa al fons de la xarxa. En la següent jugada, Gerard Oliva s’adormia en rebre franc una bimba aèria entrant en carrera a l’àrea, però la defensa se li avançaria.

L’Espanyol B gaudia de més possessió de pilota i sempre donava sensació de perill; Suárez havia d’intervenir dos cops, però la diferència és que els grana, amb menys possessió, però més velocitat combinatòria, arribaven abans a la porteria contrària. L’efectivitat gairebé màxima explicava el 2-0. Els grana es caracteritzen per una varietat de moviments en la mitja i en la davantera que els permet un repertori que inclou aprofitar les transicions ràpides -on són uns mestres- i les jugades d’estratègia, com córners i faltes.

En un evident exemple d’autoconfiança, al minut 37, en ple desfermament local, Tienza la passava de taló a Bonilla, que des de l’esquerre de l’atac la centrava dins l’àrea perquè Gerard Oliva tingués el tercer gol en un remat de cap franc al primer pal que sortia fora. Acabava la primera part amb una clara ocasió de gol dels visitants, una falta directa molt perillosa que Suárez salvava a fort xut de Jutglà. El Nàstic afrontava la segona part amb dos peròs: l’Espanyol no havia perdut la cara al partit i els grana acumulaven quatre targetes grogues.

Els grana, celebrant un dels gols. Foto: Nàstic

Li tocava parlar als ‘pericos’ per no perdre definitivament opcions a disputar la segona fase. Jutglà tenia una bona ocasió al minut 55 amb un remat franc que s’havia preparat, i que acabava en un córner. Un 3-0 mataria l’Espanyol i per als visitants, del que es tractava era de buscar sortides ràpides sense arriscar-se a fer una pressió alta que deixés la defensa desvalguda. A més, al minut 58, l’Espanyol quedava desarbolat amb l’expulsió de Rubén Sánchez per doble groga. L’àrbitre havia demostrat tot el partit tenir una molla a l’hora de mostrar targetes, especialment contra el Nàstic… Exacte: dos minuts després, era expulsat amb vermella directa Trilles, en tallar una contra perillosa provocant una falta.

Seligrat forçava un triple canvi, amb l’entrada de Ballesteros, Rueda i Fullana. Els blanc-i-blaus, obligats ja a fer-ho tot, tenien el 2-1 en un xut a mitja volta de Becerra. Mantenia a ratlla el Nàstic al seu rival, però un gol canviaria les coses. Iván Gil feia un potent llançament de falta directa que sortia una mica elevada i una errada de Ballesteros en una mala sortida defensiva acabava en un córner en contra. Resposta del Nàstic amb una contra per la dreta i passada de la mort, on Guillem Jaime, acabat de sortir, rematava a les mans de Fortuño el que semblava el tercer gol. L’àrbitre en faria una altra expulsant Brugui amb una vermella directa… estant aquest a la banqueta.

Acabaria el matx del retrobament amb el soci amb un lideratge confirmat a falta de la darrera jornada a Cornellà.