.

El Nàstic ha jugat amb deu jugadors des del minut 72 per expulsió merescuda de Trilles. Foto: Nàstic

El Nàstic s’ha quedat a les portes de la segona victòria consecutiva al camp de l’AE Prat (1-1), que l’hauria impulsat en el recompte de punts per ser nominat com un dels tres equips del grup que li permetran aspirar a l’ascens. Un gol de Pol Ballesteros en la seva primera titularitat a la lliga al minut 28 ha servit per alimentar les esperances. Però l’avantatge ha començat a estar en perill quan al minut 72 Trilles ha estat expulsat per vermella directe en una entrada innecessària en terra de ningú, i ja en temps afegit els locals han aconseguit igualar l’encontre amb una de tantes pilotes a l’olla que ha acabat sent rematada de cap per Padilla, l’home més perillós dels locals tot i sortir al minut 78 en un intent desesperat del tècnic dels barcelonins per salvar els mobles.

L’empat, que deixa molt mal sabor de boca perquè els granes han fet un partit molt seriòs, ha tingut més noms propis a mes del de Pol Ballesteros, substituit al descans per un altr novell enguany, Guiu, per haver vist una targeta groga que ha deixat molt emprenyat Toni Seligrat. En declaracions al final de l’encontre, un tècnic grana enfadat amb les errades puntuals dels seus jugadors (ha titllat d”‘innecessària” l’acció que ha acabat esborrant Trilles del partit) assegurava sense embuts que Pol no havia estat expulsat “de miracle. Ha acabat la primera meitat miraculosament perquè davant de la banqueta ha simulat una falta”. Entre els destacats sense retrets destaca Brugui. L’atacant ha fet gairebé el que ha volgut per la seva banda, mostrant-se capaç d’alleugerir la pressió dels locals en moments claus amb les seves escapades per la banda. Finalment ha hagut de ser canviat per Rueda després de l’expulsió, encara que els granes, de fet, s’han vist penalitzats per la seva incapacitat per sentenciar el partit quan el Prat s’ha quedat sense guió a seguir un cop encaixat el primer gol.

Els locals arribaven a la cita amb bones sensacions després de guanyar al Cornellà i empatar amb el Barça B, mentre Seligrat sacsejava l’alineació inicial amb quatre canvis respecte el triomf de la setmana passada contra l’Olot (2-0). Jesús Rueda deixava el seu lloc a Trilles, Albarrán (sancionat) a Pol Domingo (debutant en lliga), Ribelles tornava a la defensa en lloc de Fran Miranda i Pol Ballesteros ocupava lloc en l’atac després que Fran Carbia i Pedro Martín es quedessin fora de la convocatòria per molèsties físiques. Les novetats també arribaven a la banqueta, amb el reclutament per primer cop de Guiu i Prudhomme.

El Nàstic iniciava la quarta jornada d’aquesta lliga tetra-brik amb el que Seligrat ha denunciat que li ha faltat al final, cap fred. Amb un 4-3-3 de llibre amb un Gerard Oliva sacrificat com a boia i un Brugui que aprofitava la seva capacitat d’atracció de la defensa rival, els tarragonins han sabut contrarestar els intents dels locals de pujar les velocitats del partit amb desplaçaments ràpids de pilota. Dormit l’encontre, Pol l’ha despertat amb el seu gol, primer xut a porteria entre els tres pals del Nàstic. Domi, de llançament de falta l pal, ha estat a punt de marcar al minut 31, i al 39 Artigas ha estat a un punt pam de rematar una pilota centrada per Diego. En tot cas, l’última jugada de la primera part serveix per entendre les mancances granes. Gerard Oliva, sol, desaprofitava l’oportunitat de matar el Prat per culpa d’un mal control

Aquest incapacitat per transformar un segon gol que desactivés als homes de Dólera ha continuat a la represa. Tot i els esforços de Brugui en les seves cavalcades per la banda sempre incisives, l’expulsió ha accentuat el replegament dels granes (el cop de cap de Rueda perillós desviat a córner al minut 80 entra dins del capítol d’excepcions) i ha obert la porta a un empat agònic que ja havia tingut precedents amb una jugada del Prat desviada en l’últim moment pel mateix Rueda.

El pròxim partitserà al Nou Estadi, a les 12 del migdia de diumenge 15 de novembre, contra l’Andorra.

Alineacions

AE Prat: Craviotto; Neeskens (fill del mític jugador holandès del FC Barcelona); Javi Martos; Ricarte; Diego Garzón; Adri Diaz; Putxi (Padilla, minut 78); Carlos Guzman; Montero (Carracedo, minut 64); Artigas; Domi.

Banqueta: Dani (PS); Figueras; Recort; Padilla; Carracedo; Marc Astur; Ufano; Mulero; Marc Padilla.

Nàstic: Gonzi; Pol Domingo (Guiu, minut 79); Trilles; Joan Oriol; Quintanilla; Fullana (Atienza, minut 67); Ribelles; Bonilla; Roger Brugué (Rueda, minut 72); Pol Ballesteros (Fran Miranda, descans); Gerard Oliva (Lasso, minut 67).

Banqueta: Parra (PS); Rueda; Pol Prats; Fausto Tienza; Lucas Prudhomme; Fran Miranda; Amang; Guiu; Lasso.

Gols: 0-1, Pol Ballesteros, minut 28; 1-1, Padilla (minut 90+2).

Targetes grogues: Pol Ballesteros (minut 34); Domi (minut 40); Neeskens (minut 54); Pedro Dólera (entrenador del Prat, minut 64); Rueda (minut 73); Artigas (minut 84).

Targetes vermelles: Trilles (directe, minut 72).

Actualitat de La Pobla de Mafumet: El partit de la primera jornada de lliga entre la Pobla de Mafumet i el CP San Cristóbal, que va quedar ajornat per culpa de la Covid-19, es disputarà aquest proper dimecres, 11 de novembre, a les 20 hores.