TARRAGONA 21

Portada del llibre

La Boella és un espai redescobert fa uns anys però que, històricament, ha tingut una rellevància cabdal a través del temps. Ara, un llibre recull totes les etapes d’aquest espai, el seu emblemàtic edifici i el seu entorn.

Escrit per Francesc Roig i Isabel Companys, “La Boella. Un enclavament històric” es presentarà aquest diumenge (17.00h) als jardins de la Boella amb la presència del president de la Diputació i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; diferents autoritats, els autors i el públic que hi vulgui assistir.

La publicació d’aquest llibre vol ser l’aportació necessària per descobrir totes les evidències d’un passat mil·lenari que té com a epicentre documentat la senyoria de la Boella. Però a les seves pàgines hi ha també el relat de la prehistòria que aflora a través del jaciment del Barranc de la Boella, amb gairebé un milió d’anys d’antiguitat; els assentaments ibèrics i romans, fins arribar al s.XII amb la consolidació del que serà l’inici de la senyoria de la Boella.

L’obra narra una llarga seqüència de fets, circumstàncies, lluites i rivalitats per tal de mantenir el domini d’un lloc estratègic enmig del Camp de Tarragona. Però també fa la mirada imprescindible de futur per afrontar els nous reptes del s.XXI