.

Pipa, de qui Quique Martín ha exigit tothora que cuminés les curses per la banda

Un gol en pròpia porteria quan començava la reacció grana davant un elèctric Cádiz ha condemnat els grana a tornar al camí de la derrota (2-3)  i deixa tocat un conjunt que havia ofert una molt bona imatge, en un Nou Estadi que ha vibrat com poques vegades aquesta temporada després de l’il·lusionant empat assolit al camp del Depor la jornada anterior.

“No he vingut a lluitar contra els elements”, deia el rei d’Esanya davant la destrossa de l’Armada Invencible contra les tempestes. Els elements s’han tornar a reunir avui en forma d’autogol d’un Kanté que és del millor que té l’equip i que com a bon professional ha volgut esmenar l’errada i transformar el penal amb el que en la segona part el Nàstic s’ha acostat a uns andalusos que havien obert un abisme als cinc minuts de la represa fent l’1-3, com no, amb una bona contra, la seva arma letal.

Ja era una sorpresa que Kanté figurés a l’onze titular perquè la seva lesió sembava irreversible, però ha estat la gran sorpresa de l’onze grana.

El partit ha començat amb molta intensitat i ocasions de gol pels dos equips. Primer, el Cádiz ha pogut estrenar el marcador amb una rematada de cap de Querol que ha aturat de forma brillant Bernabé i en la següent jugada l’opció ha estat pel Nàstic amb un xut de Pipa que ha tret el porter visitant a còrner. En el minut 14, Machis amb un xut des de la frontal ha fet el 0 a 1, però la resposta grana només ha tardat cinc minuts quan Luis Suárez ha picat una pilota sobre la sortida de Cifuentes per fer l’empat a un.

El ritme del joc no ha baixat, però ja no s’han creat tantes opcions de gol. En el minut 33, el conjunt andalús s’ha trobat amb un cop de sort quan Kanté ha fet l’1 a 2 en pròpia porteria en un llançament de còrner. Amb aquest resultat s’ha arribat al descans.

La segona part ha començat de la pitjor manera per al Nàstic quan Manu Vallejo ha aprofitat una pilota morta dins l’àrea per fer l’1 a 3. Però el conjunt d’Enrique Martín lluny d’enfonsar-se ha seguit buscant la porteria rival i en el minut 56 el davanter José Kanté ha fet, de penal, el 2 a 3. En el 65, després d’una gran jugada de Barrada, Kanté ha estat a punt de fer l’empat però la seva rematada ha marxat fora. Fins al final del partit el Nàstic ha insistit però no ha tingut el premi que es mereixia.

Fitxa tècnica

Aineacions:

Nàstic: Bernabé Barragán, Salva Ferrer, Noguera, Mikel Villanueva, Abrahám, Fali (Berat Sadik, 53’), Thioune, Imanol García, Pipa (Abdel Barrada, 53’), Luis Suárez i José Kanté.

Cádiz: Cifuentes, Rober Correa, Sergio Sánchez, Kecojevic, Matos, José Mari, Álex (Sergio, 78’), Salvi, Jairo, Machís (Manu Vallejo, 35’) i David Querol (Rennella, 69’).

Gols: 0-1, Machís (14’); 1-1, Luis Suárez (19’); 1-2, José Kanté en pròpia meta (34’); 1-3, Manu Vallejo (53’); 2-3, José Kanté de penal (56’).

Àrbitre: Álvaro Moreno Aragón (andalús).

Targetes grogues: Salva Ferrer, Kanté, Thiouné, Noguera, Luis Suárez i Correa.

Nou Estadi: 7.494 espectadors.