.

.

TOTS 21

Imatge del desplegament policial davant de l’Institut Tarragona durant l’1-O.

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona ha citat com investigat per atemptat a l’autoritat a un votant del 1-O acusat d’agafar la porra i empènyer cap a la “massa hostil” a un antidisturbis. Es dona el cas que el manifestant va denunciar a diversos agents de la Policia Nacional per colpejar-li, encara que el cas va acabar arxivat.

Així ho ha avanat l’Agència EFE, el maigstrat ha admès la denúncia, interposada pel sindicat policial Jupol per un delicte d’atemptat a l’autoritat, i subsidiàriament de resistència greu, i cita a l’activista per a prendre-li declaració com investigat el pròxim 29 d’octubre.

Arran de l’actuació de la Policia Nacional el 1-O de 2017 davant el centre de votació de l’Institut d’Educació Secundària de Tarragona, situat en la plaça Imperial Tarraco, un dels independentistes concentrats va denunciar que una furgoneta policial li va colpejar i que posteriorment entre quatre i cinc agents antidisturbis li van propinar diverses porrades, causant-li diverses lesions.

No obstant això, el jutge de Tarragona que va investigar el cas, el mateix que ara ha imputat al votant, el va acabar arxivant, en concloure que l’home no va rebre cap cop per part de la furgoneta policial i que, malgrat que els agents van utilitzar les seves porres, aquest va obviar que hagués agarrat prèviament la defensa d’un d’ells, “com s’aprecia amb absoluta claredat” en els fotogrames analitzats.

De fet, segons el jutge “el que s’acredita a la vista de l’actuat és que el denunciant va agarrar la defensa d’un dels agents, que es trobaven escortant un comboi de vehicles policials que abandonaven la plaça, que marxaven en paral·lel a la massa de persones congregades en aquesta zona de la plaça, i que va forcejar amb l’agent i que allí van acudir altres agents que li van auxiliar amb la finalitat que el denunciant deixés anar la defensa”, va subratllar el jutge.

Redacció