.

Andreu uñoz, presentant el projecte als periodistes

El Museu Bíblic Tarraconense preveu iniciar el proper mes de setembre una nova intervenció arqueològica al pati interior del mateix Museu amb l’objectiu de trobar previsiblement la fonamentació del mur perimetral del temple d’August, situat a l’acròpolis de la ciutat. Després de la intervenció el pati es convertirà en un jardí bíblic, un espai pedagògic i interpretatiu adreçat als grups que visitin el Museu com també un espai de trobada i pau per tot aquell que s’hi vulgui apropar.

Així ho ha anunciat avui el seu director, Andreu Muñoz, en la trobada anual de periodistes que organitza l’Arquebisbat de Tarragona aprofitant la diada patronal de Sant Francesc d’Assís.
Dues propostes diocesanes: l’educació en el lleure i l’atenció als malalts

D’altra banda, la Fundació Santa Maria de Siurana, amb seu a la Casa dels Concilis, porta des de l’any 1967 dedicant la seva activitat a l’educació en el lleure dels infants, adolescents, joves i adults basada en els valors de l’Evangeli. El president de la Fundació, Jordi Sardà, ha explicat que per a un bon funcionament la Fundació compta amb tres seccions: la Federació de Centre d’Esplai, l’Escola de l’esplai i el Servei de Colònies de Vacances. «La vintena d’esplais que hi ha a l’arxidiòcesi compta amb la participació de 3.500 infants i 700 monitors», ha explicat. Sardà ha remarcat que un dels pilars de l’escola de l’esplai és la formació com són els cursos de monitors i directors en el lleure. D’entre les activitats que s’organitzen al llarg del curs ha destacat el casa d’estiu per a infants amb dificultats personals i econòmiques que acull una cinquantena de nens i nens al Col·legi Sant Pau.

Per la seva part, l’Hospitalitat diocesana de la Mare de Déu de Lourdes organitza cada estiu un pelegrinatge al Santuari de Lourdes, a França. «Aquest any es farà del dia 8 al 12 de juliol i serà presidit, com sempre, pel Sr. Arquebisbe», ha informat la presidenta de l’Hospitalitat, Sra. Roser Garreta. El pelegrinatge va congregar l’any passat unes cinc-centes persones, entre malalts, personal sanitari, voluntaris i pelegrins. Des de l’Hospitalitat es vol donar a conèixer aquesta experiència de servei també entre els més joves per a consolidar el grup de voluntaris que ja hi forma part.