.

.

TOTS 21

Imatge del minut de silenci que s’ha fet davant l’Ajuntament de Tarragona per condemnar l’homicidi d’una dona gran. Foto: Roger Segura

Un familiar llunyà de la dona de 91 anys morta a Tarragona va acudir dimecres a una comissaria dels Mossos a Barcelona per confessar que l’havia ofegat, segons ha pogut confirmar l’ACN. Tot seguit, el cos policial va trobar el cos sense vida de l’anciana a casa seva, un pis situat al número 11 del carrer Pin i Soler, i l’home va quedar detingut immediatament per un delicte d’homicidi. L’autor confés, de 70 anys, està pendent de passar a disposició judicial en les properes hores. Atesa la relació de parentiu llunyà entre els dos, els Mossos descarten els supòsits de violència de gènere o de violència domèstica en aquest cas, que continua sota secret de sumari. Al migdia s’ha fet un minut de silenci davant l’Ajuntament per condemnar el crim.

Fonts veïnals han explicat a l’ACN que la víctima, Teresa, vivia sola en un cinquè pis i darrerament sortia molt poc de casa. L’han descrit com una persona «tancada de caràcter», però han dit que n’estaven pendents perquè, en els darrers temps, i als seus 91 anys, havia patit alguns episodis de desorientació.

Fins i tot, alguns veïns s’havien plantejat traslladar el seu cas als Serveis Socials perquè sospitaven que ningú no se’n feia càrrec. D’altra banda, algunes treballadores d’establiments propers han confirmat que la dona sortia a comprar sola i que acostumava a portar «molts diners» a sobre.

Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal s’han fet càrrec del cas i investiguen quin podria ser el mòbil del crim. La troballa del cos es va produir pels volts de les vuit del vespre. Cap a dos quarts de dotze de la nit, la comitiva judicial va abandonar l’immoble i la funerària es va endur el cadàver de la dona.

Un minut de silenci

A les dotze del migdia, l’alcalde, regidors i treballadors de l’Ajuntament de Tarragona han fet un minut de silenci a la plaça de la Font. «Hem de respectar el ritme de la investigació, però és una mort d’una dona de gran. Manifestem el nostre condol i el suport a que fets com aquest no es produeixin», ha declarat el portaveu del govern, Manel Castaño.

Roger Segura