.

Manu Barreiro, fent l’1-0

El Nàstic ha tancat amb molt bona nota l’amistós d’avui contra un dels millors equips d’Europa. Els grana s’han mostrat molt sòlids i han donat mostres del potencial del conjunt entrenat per Lluís Carreras. L’afició, que pràcticament ha omplert el Nou Estadi, ha pogut gaudir d’un molt bon partit de futbol.

Els grana han saltat a la gespa amb un objectiu clar, competir des del primer minut per ser els dominadors de la possessió. Les millors arribades han estat per a l’equip local que buscava amb constància la porteria blaugrana, però la primera ocasió ha estat pels visitants. En el minut 8, Samper ha marxat de tres jugadors locals, però Paco Alcácer no ha sabut aprofitar la passada del seu company.

Tres minuts més tard ha arribat el gol local. Després d’una molt bona jugada de combinació dels grana per banda esquerra, la pilota ha anat a parar a peus de Manu Barreiro que no ha fallat, fent pujar l’ 1-0 al marcador. Després del gol la tònica ha seguit sent la mateixa. Els de Lluís Carreras es trobaven còmodes sobre la gespa, arribant amb claredat però sense aconseguir culminar en els metres finals. En el minut 37, el Barça ha disposat d’una bona acció ofensiva de peus de Paco Alcácer, però un Dimitrievski molt segur ha evitat el gol amb una molt bona aturada. La darrera ocasió de la primera meitat ha estat pel Nàstic. Tejera ha aprofitat una falta lateral per penjar la pilota a l’àrea però cap dels davanters grana ha aconseguit connectar la rematada. Al descans s’hi ha arribat amb avantatge local.

La segona meitat ha començat amb un doble canvi de Lluís Carreras, que ha donat entrada a Stephan Emaná i Muñiz per Tejera i Barreiro. Durant els minuts inicials, el grana han mantingut el domini, controlant la possessió i trobant bones arribades a l’àrea de Ter Stegen. L’ocasió més clara però ha estat pels barcelonins, en el minut 52, amb un xut llunyà d’Aleñá que ha aturat Dimitrievski.

En el 57′ de nou Dimitrievski, amb una gran aturada, ha evitat l’empat blaugrana. La resposta no s’ha fet esperar, i en la següent acció els grana han combinat amb encert, amb una bona galopada de Juan Muñiz que s’ha plantat davant de Ter Stegen. El porter blaugrana ha tret una bona mà per evitar el segon gol del Nàstic. El refús ha anat a parar a peus de Stephan Emaná que es trobava en posició de fora de joc, el que ha impedit que la seva rematada de gol es convertís en el 2 a 0.

Era fora de joc en el gol anul·lat? Foto: FC Barcelona

En el minut 61, de nou el davanter camerunès, ho ha intentat amb una rematada de cap que ha aturat Ter Stegen. I en el minut 68, ha estat el local Dimitrievski el que ha evitat el gol de Deulofeu amb una molt bona estirada. Amb el pas dels minuts els locals han notat el cansament acumulat i els de Valverde han començat a dominar amb major claredat.

En el minut 79, Paco Alcácer, de falta directa, ha aconseguit el gol de l’empat, amb un xut col·locat que ha entrat per l’escaire esquerre de la porteria local. Tots dos equips han buscat fins al final un gol més que donés la victòria a uns o altres. Els blaugranes mitjançant la possessió, i els de Lluís Carreras amb ràpides contres, han gaudit de bones aproximacions però el marcador ja no ha variat. Al final, empat en una bona tarda de futbol al Nou Estadi.

Els de Lluís Carreras disputaran la setmana vinent un nou amistós de pretemporada, al Nou Estadi, contra el Real Zaragoza. El matx es disputarà el dimecres 9 a les 20.30 hores.

Alineacions

Nàstic: Dimitrievski, Abraham (Kakabadze, 66′), Perone, Djetei, Suzuki (Javi Jiménez, 66′), Xavi Molina (Carlos Blanco, 84′), Maikel Mesa (Zahibo, 63′), Tejera (J. Muñiz, 46′), Delgado, Omar (Rayco, 76′) i Manu Barreiro (S. Emaná, 46′)

FC Barcelona; Cillessen (Ter Stegen, 46′), Digne (Douglas, 65′), Mascherano, Vermaelen (Marlon, 14′ (Jordi Alba, 65′)), Semedo, Samper (André Gomes, 65′), Sergi Roberto, Aleñá (Deulofeu, 65′), Denis Suárez, Arda (Munir, 46′) i Paco Alcácer.