.

Un moment de l’inici de la segona part a l’estadi Los Arcos d’Orihuela. Foto: Twitter Nàstic

Decepció en l’arrencada de l’any. Els Reis d’Orient han jugat avui amb els grana, concedint-los or i incens, justament a la sempre maleïda primera part, amb dos gols quan menys ocasions creava, per veure com després l’Orihuela empatava a la segona meitat un partit que els grana havien d’haver tancat sense problemes perquè a més de la distància de què gaudien, havien tingut fins a quatre ocasions de gol en només un quart d’hora. Un empat a fora és un empat, però avui té regust a carbó.

El Nàstic arrencava l’any amb una nova final, una lluita entre rivals en zona de descens i un Orihuela que a més era el cuer de la categoria.

Amb la gran novetat d’Albarrán en defensa, els grana vivien el primer avís al segon minut de partit amb una contra dels locals que acabava amb un perillós xut creuat de Pitu que sortia arran de la porteria de Bernabé. S’animava l’Orihuela amb dos atacs més i fent patir la defensa grana.

Seguia apretant l’equip d’Albadalejo amb una falta indirecta dins l’àrea provocada per Bernabé, i el xut, amb cert perill, sortia fora.

Els alacantins es feien amb el control del partit mentre el Nàstic seguia desaparegut del mapa, com li passa sovint quan juga fora.

I mentre li costava al Nàstic exercir el control del partit, en un encontre trabat i amb només ocasions rivals, saltava la sorpresa en la primera opció grana: Goldar avançava els visitants en jugada de pissarra. Bonilla centrava una falta a Perone i aquest la cedia a Goldar, que venia de segona línia, que afusella.

L’Orihuela reaccionava amb una clara ocasió per igualar el marcador en una contra ràpida i amb doble xut de Fondarella, primer, i de José Carlos a continuació. S’animaven els dos equips i Goldar ho provava des de lluny. Bernabé havia de posar una mà salvadora en una gran estirada a un remat de Chechu. S’animava l’encontre.

L’anada i tornada en què s’havia convertit el matx li seria propícia als grana, que abans d’acabar la primera part farien el segon, obra de Pedro
Martín, que concloïa una gran jugada personal per l’esquerra, cedint finalment  la pilota a Pol Valentín, que feia el segon. Acabava de la millor manera possible una primera part on els grana aprofitaven de la millor manera les escasses ocasions que havien generat.

La segona part veia un Nàstic diferent, amb fins a quatre ocasions de gol abans que vingués la desfeta. Oferia als primers minuts una gran jugada de Valentín, que ha habilitat Oliva i aquest no aconsegueix superar el porter rival, seguida d’una de Pedro. Seligrat mouria banqueta i Ballesteros substituiria Valentín. Albadalejo feia un doble canvi que seria crucial. Entraria Solano, que faria l’1-2.

Al 60′, nova ocasió de gol grana en un servei de cantonada que remata Juan Rodriguez per sobre el travesser. Perdonaria el Nàstic i sis minuts després acabaria concedint el gol local, en una jugada amb tres rematades consecutives, les dues primeres aturades per Bernabé. Canviava el panorama amb què havia començat el segon temps, i tant que canviava, quan en cinc minuts rebia el segon gol, obra de Chechu en culminar un contracop.

L’inesperat empat donava vida a l’Orihuela i els grana havien de mantenir l’empenta local, un partit que l’havia de tenir tancat. Quedaven deu minuts i Seligrat es veia obligat a torna a moure banqueta. Jonhatan Pereira trepitjaria gespa a la recta final. Perone tenia el tercer del Nàstic a dos del final en un remat de cap que evitava Aitor i Márquez llençava un obús poc deprés. Els darrers intents dels tarragonins no aconseguirien moure el marcador.

Fitxa tècnica:

Alineacions:

Orihuela CF: Aitor Arias, Pina, Pedro Inglés, Badal, Marín, Pitu (Nico, min. 79), José Carlos, Rodri, Fondarella (Solano, min. 59), Cases (Brian, min 59) i Chechu Flores

Nàstic: Bernabé, Albarrán, Perone, Juan Rodríguez, Bonilla, Pol Valentín (Ballesteros, min. 56), Márquez, Goldar, Brugui, Pedro Martín i Oliva Pereira, (min. 82)

Gols: 0-1, Goldar (min. 27); 0-2, Valentín (min. 43); 1-2, Solano (min. 66); 2-2, Chechu (min. 71)

Àrbitre: Antonio Santos Pargaña, del col·legi extremeny

Targetes grogues: Fondarella, Cases, Badal, Bonilla, Bernabé i Marín