.

.

TOTS 21

L’equipament municipal espera rebre enguany diferents grups europeus a través de tour operadors. Foto: Patronat Municipal d’Esports

El club de natació Baar (Suïssa) dona el tret de sortida a la temporada de turisme esportiu a la piscina olímpica Sylvia Fontana, on romandrà per entrenar-se fins al 16 de febrer. L’equipament municipal acollirà fins a l’octubre diferents grups de natació procedents de Suïssa, Alemanya i França a través de tour operadors. Aquests grups, d’entre 25 i 40 nedadors estrangers, entrenaran diàriament a la piscina i gimnasos de l’Anella Mediterrània.  

Segons ha explicat la consellera d’Esports, María José López, «és important per a Tarragona tenir un equipament d’aquest nivell i poder treure’n rendiment i ús tant ciutadà com turístic, tant professional com amateur, perquè els equipaments municipals són oberts a tothom». La consellera ha afegit que «les visites de nedadors i esportistes de diferents països reverteixen en la ciutat i diversos sectors en surten beneficiats i contribueixen a enfortir la marca turística de la ciutat» i ha volgut agrair la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, que ha proporcionat el kit de benvinguda al grup suís.

Després del suís Baar, la piscina olímpica Sylvia Fontana rebrà a la primavera els grups dels clubs alemanys de Freiburg i d’Aschaffenburg i el club francès ASPTT de Tolosa. Mentre que a la tardor s’espera l’arribada dels clubs suïssos Basel, AGF i A2C.  El calendari no està tancat i des del Patronat Municipal d’Esports Tarragona (PMET) contemplen que puguin arribar més grups durant el 2022.

Des de la reobertura després del període de vacances nadalenques, la piscina olímpica Sylvia Fontana s’ha usat fins a 1.200 vegades, fet que des del PMET es valora molt positivament, ja que certifica l’èxit de la caldera de biomassa instal·lada la passada tardor per escalfar l’equipament (que és a l’aire lliure) i donar-li un ús durant els mesos més fred.

Redacció