.

.

TOTS 21

Alguns dels membres de la PAH a les portes de l'entitat

Alguns dels membres de la PAH a les portes de l'entitat. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

Entorn de les 10h d’aquest matí, els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han arribat i ocupat les oficines d’Ibercaja a la Rambla Nova de Tarragona per defensar a uns afectats de Vila-seca. Al llarg del matí s’hi han concentrat fins a un centenar de membres que preveuen quedar-se fins a l’hora de tancament.

Jesús Vascos, un dels membres de la PAH Tarragona, comenta a Tarragona21 que “portem un any negociant amb aquesta entitat i no estan gaire oberts al diàleg i han seguit endavant el procés que afecta una família de Vila-seca, un home d’uns 40 anys amb la seva parella i les dues filles petits d’uns set anys” comenta. Segons apunta, Ibercaja “presumeix” d’haver-hi paralitzat el seu desnonament quan realment qui ha aconseguit que es paralitzi ha estat l’advocada dels afectats, critica.

La PAH a l'interior de Cibercaja aquest matí

La PAH a l'interior d'Ibercaja aquest matí. Foto: Adrià Recasens / Tarragona21

El centenar d’activistes han tornat a animar a peu de carrer a què els vehicles fesin sonar la botzina contra els bancs, han lluit pancartes, s’ha enganxat cartells als vidres de l’entitat bancària, i han cantant clams que ja són habituals com “Sí se puede!”, “De norte a sur cueste lo que cueste”, o “no hay pan para tanto chorizo”. Vascos comenta que “hem volgut ocupar l’entitat a Tarragona i no ha Vila-seca per fer-ho més visible” i declara que “ens hi estarem fins que tanquin”. El terra de l’entitat, com acostuma a ser habitual de les ocupacions de la PAH, presentava un grapat de paperassa estripada.

-Adrià Recasens-