TARRAGONA 21

Els protocols preventius implementats des del passat mes d’abril al grup de residències que gestiona en aquests moments la Residència NostraLlar dels Pallaresos han permès aquest dilluns detectar un positiu per Covid d’un dels professionals del centre. Segons informen des del centre per mitjà d’un comunicat de premsa, «es tracta d’un cas aïllat, que ha impulsat l’activació immediata de les mesures reactives. El professional infectat es troba en quarantena i en les properes 48 hores, residents i professionals del centre se sotmetran a proves PCR», seguint els protocols de prevenció i seguretat «que estableix la Direcció del centre i que es regeixen per les recomanacions que ha emès el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya».

Des de la Direcció del centre, continua la nota, «s’han activat també tots els protocols de comunicació als diferents col·lectius: residents, famílies, treballadors, així com proveïdors i mitjans de comunicació, seguint les polítiques de transparència que s’han instaurat a les residències que gestiona el mateix grup des del mes de juliol».

Seguint els protocols establerts, «s’han restringit les visites, una mesura que ha estat molt ben rebuda per part de les famílies. Cal destacar que els professionals de la residència sociosanitària segueixen tots els protocols de prevenció establerts per les autoritats competents, a més de comptar amb mesures pròpies que reforcen la protecció tant de residents com de l’equip de professionals que hi treballa. Tots ells han rebut hores de formació, no només en la Covid-19, sinó també per poder afrontar qualsevol situació anòmala que es pugui presentar».

Durant aquests mesos «s’ha treballat sense descans i s’han adquirit tots els recursos sanitaris necessaris. Per això podem dir que estem preparats per afrontar aquesta situació»,conclou el comunicat.

Redacció