.

.

TOTS 21

Els regidors d’ERC mostrant les banderoles reclamant Democràcia durant el trajecte d’anada a la Catedral. Foto: Tarragona21

La Professó del Braç de Santa Tecla d’aquest dissabte va ser un acte de fe pels fidels. I no només a la Santa Patrona, sinó també a tots aquells que reclament poder votar el pròxim 1-O. L’acte va servir per a que la tercera i darrera sortida al complet del Seguici Popular mostrés un cop més el seu desencant amb una esbroncada generalitzada a l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, per part d’una gran majoria dels milers de ciutadans que no es van voler perdre una de les cites més emblemàtiques de la festa. Acompanyats, això sí i per primer cop, de breus oasis d’aplaudiments minoritaris dirigits no se sap ben bé si al posicionament del màxim dirigent de la ciutat o com a mostra de rebuig a la politització d’un acte sentit de marcat caràcter religiòs.

L’alcalde va sentir crits reclamant poder votar durant tot el trajecte de la professó. Foto: Tarragona21

El batlle va aguantar amb un un somriure protocolari l’escridassa que li reclamava democràcia des de que la comitiva d’autoritats va sortir de la Catedral fins al seu retorn. Un via-crucis, més que no pas una altra cosa, durant el qual els regidors de Ciutadans i PP van mostrar en tot moment cares de preocupació. No hi havia cap representant de la Guàrdia Civil per primer cop que es recordi. Els elements del bestiari popular com l’Àliga van girar l’esquena a Ballesteros al pla de la Seu tal com ja havien anunciat en una acció que va ser seguida per altres figures. Els pilars de les colles també van servir per exhibir banderoles reclamant democràcia, les mateixes que van deixar veure els regidors d’ERC durant el trajecte d’anada cap a la Catedral.

J.S. (Fotografies: Tarragona21/Xavi Piñoil)