.

.

TOTS 21

La marxa se celebrarà el diumenge 6 d’octubre, quan es commemora el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

La marxa se celebrarà el diumenge 6 d’octubre, quan es commemora el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

Compte enrere per a la 11a caminada solidària per a La Muntanyeta. Un any més, des de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) arriba aquesta marxa solidària per donar suport a les persones amb paràlisi cerebral i a les seves famílies. La caminada tindrà lloc el proper diumenge 6 d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral.

És per això que des de l’organtizació es fa una crida a la participació, ja que serà una jornada per reivindicar els drets de les persones amb paràlisi cerebral. Les inscripcions encara estan obertes, i tothom qui ho vulgui s’hi pot apuntar a través de la plataforma Entrapolis, que cedeix els seus serveis de manera gratuïta.

També es poden fer a les oficines del centre (carrer Muntanya de Sant Pere, s/n, Tarragona), en horari de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres. El donatiu per participar a la caminada és de 10 euros. Per als menors de 12 anys, la inscripció és de 5 euros, i els menors de 5 anys i les persones amb discapacitat tenen la inscripció gratuïta. Tots els participants rebran com a obsequi una camiseta i una bossa commemorativa, així com gaudiran d’un bon esmorzar.

El recorregut és adaptat a les persones amb mobilitat reduïda. L’organtizació de la caminada va a càrrec dels voluntaris del Grup Excursionista Amics de La Muntanyeta. La seva edició, un any més, és possible gràcies al suport d’un gran nombre de persones voluntàries i col·laboradores. També compta amb al patrocini de Ford Tarraco Center, Lear Corporation i Càtering Costa Daurada, entre d’altres.

Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

El mateix dia 6 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral. En motiu d’aquesta celebració, el moviment ASPACE ha engegat la campanya #DaleLaVuelta per reivindicar els drets del col·lectiu que es recullen en la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. L’objectiu d’aquesta acció és donar visibilitat a la discriminació a la que cada dia s’enfronten les persones amb paràlisi cerebral, i reclamar així el seu dret a la igualtat i la no discriminació, a la inclusió laboral, o a la accessibilitat física i cognitiva en tots els aspectes de la vida quotidiana. Tota la informació de la campanya es pot trobar a la pàgina web www.dalelavuelta.net

APPC La Muntanyeta

L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta és una entitat sense ànim de lucre que gestiona una Escola d’Educació Especial, un Centre Ocupacional i una Residència per a persones amb paràlisi cerebral. La seva finalitat és defensar els drets de les persones afectades de paràlisi cerebral i etiologies similars, a més d’oferir-los tots els serveis necessaris per la seva educació, atenció a la salut i residencial, inserció social i laboral, gaudiment de l’oci i temps de lleure i tot allò que permeti el seu desenvolupament i benestar de les seves famílies.