.

Presentació dels nous vehicles de neteja de la UTE Reus Net. Foto: Ajuntament

La guerra d’UGT contra la nova contracta de la brossa a Reus, concedida en concurs públic a una UTE Reus Net que va desbancar FCC després de molts entrebancs legals, agafa velocitat. El sindicat ha convocat cinc jornades de vaga (del 4 al 9 de juliol) a la capital del Baix Camp per reclamar un augment salarial davant la pujada descomunal de l’IPC. I entre els arguments de fons que la justifiquen destaca el plec de condicions redactat per l’ajuntament reusenc en uns termes que, segons el sindicat dona barra lliure a la guanyadora de la licitació. UGT ha escollit aquest dilluns per revifar la seva ofensiva la comparació de les històries de dues ciutats, encara que amb menys literatura que el relat de Charles Dickens. “S’assoleix un principi d’acord per a la signatura del conveni a Tarragona mentre (Carles) Pellicer (alcalde de Reus) dimiteix de les seves responsabilitats”, disparaven des del sindicat en una dura nota de premsa. .

“Felicitem el Comitè d’Empresa de Tarragona i tota la plantilla per l’acord que s’ha aconseguit avui per a la signatura del conveni col·lectiu de sanejament urbà de la ciutat de Tarragona”, es llegeix al comunicat. “Un acord, el de Tarragona, que estableix una pujada salarial del 4% per a 2022, amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener i un 3% per a 2023, a més d’una sèrie de millores i incentius que reforcen l’aposta per un servei de qualitat i, alhora, de respecte a les persones que el duen a terme”.

“Aplaudim la voluntat negociadora de la direcció de FCC. Queda clar que l’empresa ha respectat el marc de negociació col·lectiva i les aspiracions justes i raonables de la plantilla, representada pel Comitè d’Empresa”, afegeixen des d’UGT. <“També agraïm la tasca cooperativa de l’Ajuntament de Tarragona i de l’equip tècnic de l’àrea per poder signar el principi d’acord. A més, han obert un espai col·laboratiu que està donant fruits positius, com ara el procés de disseny de la nova contracta, modèlica en el respecte al marc laboral i que va camí de convertir-se en un referent dins del sector de sanejament urbà a Catalunya”.

L’exposició era el pròleg a la comparativa interessada. “A l’altra cara de la moneda -deixaven clar des d’UGT- trobem la situació que es pateix a Reus. L’origen del conflicte, com ja hem advertit reiteradament, és un plec de condicions que va permetre baixes temeràries. Un plec de condicions que, a més, no contempla cap tipus de circumstància especial sobrevinguda, ni tampoc el desenvolupament normal de la negociació col·lectiva. Així doncs, el comité d’empresa de Reus Net, per unanimitat, ha convocat 5 jornades de vaga els dies 4, 5, 6, 7 i 8 de juliol”.

“En 40 anys, les plantilles de Tarragona i Reus sempre van tenir les mateixes condicions laborals i salarials, governés qui governés a les dues ciutats. Queda clar que, ara com ara, Reus tindrà el pitjor govern de la seva història democràtica si permet que la plantilla de Reus Net es quedi a l’estacada, mentre la de Tarragona prospera”, conclou la nota.

Redacció