TOTS 21

Una sanitària realitzant una PCR a un pacient. Foto: ACN

UGT ha exigit aquest dilluns per mitjà d’una nota de premsa que es vacuni el professorat de Formació Ocupacional. Segons afirma el sindicat, el col·lectiu que realitza els cursos del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a aturats i a treballadors «ha estat sempre en terra de ningú: no ha estat prou reconegut en les seves tasques formatives i mai se’l té en compte quan es parla de professorat». Amb la pandèmia, continua la nota, «aquest professorat, la majoria autònoms, ha vist com es posava especial èmfasi en evitar contagis a les escoles, instituts i universitats, però els seus llocs quedaven deixats de banda creant confusió en els professionals i en l’alumnat, demanant-los que duguessin a terme un refregit de mesures semblants a les que demana Educació (control de temperatura, classes amb finestres obertes i mascareta durant tota la formació)».

«En aquests moments -denuncia el comunicat-, quan el professorat del Departament d’Educació està rebent cita per poder-se vacunar, el professorat de Formació Ocupacional no sap si serà vacunat o no, posant en perill la seva salut quan ja hi ha molts professionals que han estat afectats per la malaltia. Aquest fet s’agreuja, ja que en la majoria de casos es tracta de treballadors autònoms que no tenen cap cobertura econòmica mentre estan malalts o fent la quarantena. A més, es posa també en perill la salut de l’alumnat, ja siguin aturats o bé treballadors, amb la qual cosa el risc d’estendre una possible infecció s’eleva quan aquest alumnat torna amb les seves famílies i llocs de treball».

El sindicat etziba que «el SOC no dona cap informació a aquests treballadors. Quan truquen per tenir informació només els diuen que es posin en contacte amb el seu CAP a veure si allà en saben alguna cosa. I als CAP els diuen que no en saben res.

UGT exigim al Departament de Treball que el professorat de Formació Ocupacional sigui considerat també personal essencial, perquè ho és per formar als treballadors i treballadores, i sigui ja vacunat com ho serà el professorat del Departament d’Educació.

Redacció