.

Uche ha estat el veritable protagonista del 3-1 del Nàstic. Foto: Nàstic

El Nàstic tomba al Girona (3-1) en una segona meitat espectacular amb un clar protagonista. Uche, autor d’una assistència i dos gols, ha estat el desequilibrant d’un partit que s’havia posat en contra amb un gol del Girona als 40 segons. El triomf en el debut de Nano permet al Nàstic sortir de la zona de descens i obrir una petita escletxa de dos punts sobre l’Alcorcón.

25 minuts màgics del Nàstic han permès als granes recobrar la il·lusió i la esperança de la permanència. El Girona es plantava a Tarragona amb aires de grandesa i amb la necessitat de sumar tant sols un punt per celebrar l’ascens avui mateix. El gol de Maffeo escalfava la festa gironina, en una mala primera meitat del conjunt grana que revifava en una nova reacció més necessària que mai. Avui sí, l’equip ha tret l’orgull i la garra que es pressuposa a un conjunt que s’està jugant la vida. Més enllà de noms -Emaná no ha anat ni convocat- ni estils de jocs, el Nàstic ha demostrat que vol seguir un any més en el futbol professional. Dos passos. Tenerife i Ucam Múrcia són les dues últimes pedres del camí.

Nano apostava per una revolució en el seu primer onze. Tornava als orígens amb el 4-4-2 amb variables i amb Suzuki i Molina com a parella de centrals i Uche acompanyant a Barreiro. Però sense temps per analitzar res, el Girona colpejava primer amb el gol de Maffeo en la primera acció de l’encontre. Un Girona molt més intens davant d’un Nàstic que semblava un flam i que no es trobava. Els primers minuts eren de desconcert total, amb un equip molt tocat.

La millor ocasió grana arribaria en els millors moments locals, amb una rematada de Muñiz que Bono treia esplèndidament. Només les bandes de Gerard i Delgado aconseguien crear alguna acció de perill a un Girona que esperava pacientment per sortir a la contra. I Sandaza tindria el segon, però es topava amb un efectiu Reina. La primera part ens deixava un Nàstic desconcertant, sense trobar el seu joc al camp i el que és pitjor, sense ser intensiu.

El canvi del Nàstic era radical en la segona meitat amb un nom propi. Uche. El davanter nigerià, la gran sorpresa de l’onze, demostrava el perquè havia estat el davanter pur que tothom esperava a Tarragona i que no s’havia mostrat. Els de Nano arrencaven amb la intensitat que els hi havia faltat i el premi de l’empat no trigaria en arribar. Una centrada d’Uche per banda dreta la caçava Manu Barreiro per donar esperança. Encara quedava molta màgia per aparèixer en uns minuts bojos. Només deu minuts després, el davanter nigerià agafava una pilota en el mig del camp i amb l’instint de la ràbia deixava anar una fuetada que sorprenia a Bono.

El Nàstic havia aconseguit el més difícil que era capgirar el marcador. Els grana, lluny d’aturar-se, es deixaven dur per l’èxtasi generat. Un Barreiro espectacular es fabricava una jugada individual i que Uche acabaria rematant amb el tercer en el minut 65. A partir d’aquest moment, el Girona es bolcava sobre la porteria de Reina, però aquesta vegada sí, la defensa grana ha estat un mur. Nano la reforçava donant entrada a Zahibo, Lobato i Perone per un tocat Luismi. Els tres punts ja no s’escaparien del Nou Estadi que torna a respirar il·lusió i esperança.

Fitxa tècnica:

Nàstic: Reina, Valentín, Suzuki, Molina, Mossa, Madinda, Luismi (Perone 82′), Muñiz, Delgado (Lobato 75′), Uche (Zahibo 73′) i Barreiro.

Girona: Bono, Andrés, Ramalho (Cristian 79′), Alcalá, Granell, Pere Pons (Borja Garcia 23′), Portu, Longo, Juanpe, Sandaza i Maffeo (Cifu 55′).

Àrbitre: Prieto Iglesias. Ha amonestat als locals Valentín (60′), Reina (79′) i Zahibo (90′) i als visitants Juanpe (90′)

Gols: 0-1, Maffeo (1′); 1-1, Barreiro (50′); 2-1, Uche (60′); 3-1, Uche (68′)

Incidències: Partit corresponent a la 40ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat al Nou Estadi davant 11.103 espectadors.