TOTS 21

L’equip de ‘Batalla monumental’ gravant a Empúries. Foto: TV3

TV3 ha afegit el conjunt patrimonial de Tarraco en un nou programa que, amb la mateixa essència que el culinari ‘Joc de Cartes’ (on els propietaris dels restaurants es tallen els budells per guanyar), enfrontarà una dotzena de monuments d’arreu del territori de cara a convertir-se en el favorit dels catalans. El programa es titularà ‘Batalla monumental’, i tindrà Roger de Gràcia com a mestre de cerimònies i Candela Figueras i Ivan Medina com a reporters,. Està previst que s’estreni a TV3 durant el primer trimestre del 2021.

El tret de sortida del rodatge de ‘Batalla monumental’ s’ha fet a Miravet i Cardona, dues poblacions amb monuments emblemàtics que s’enfrontaran en un dels capítols del programa, i aquesta setmana l’escenari de gravació es trasllada a Empúries i Tarragona. El popular comunicador Roger de Gràcia, que actualment dirigeix i presenta ‘Estat de Gràciaa Catalunya Ràdio, serà el mestre de cerimònies d’aquesta batalla singular, en què es presentaran dos monuments i se’ls posarà cara a cara. Aquí entraran en joc Candela Figueras i Ivan Medina, els reporters que viatjaran en paral·lel a cada localització: cadascun haurà de buscar les millors armes i històries per fer, del seu monument, el guanyador de cada programa, mitjançant els vots dels espectadors.

Batalla monumental”, que constarà de 8 capítols de 45 minuts de durada, enfrontarà castells contra claustres, jaciments contra amfiteatres o monestirs

contra hospitals, i ho farà divertint els espectadors, involucrant gent del territori, descobrint històries increïbles i joies desconegudes. Els dotze monuments en competició són el castell de Miravet i el castell de Cardona, les restes arqueològiques d’Empúries i de Tàrraco, l’església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, La Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, i la Seu Vella de Lleida i la Catedral de Girona.

El programa, dirigit per Uri Garcia (“Joc de cartes”, “Casal Rock”, “El 23F des de dins”, Premi Ondas 2001) i produït per Sàpiens (Som*) (“Sota terra”, “Manual de supervivència”, “La mort de Guillem”), mostrarà cadascun dels monuments seleccionats amb una bellesa, intensitat i profunditat mai vistes fins ara, d’una manera entretinguda i rigorosa.

 

Obert a la participació dels espectadors, també comptarà amb la intervenció de personatges populars vinculats emocionalment amb cada monument, com Xavier Sala i Martín, Fermí Fernàndez, Sebastià d’Arbó o l’actriu de la popular sèrie “Les de l’hoquei” Laia Fontan, que posaran el seu gra de sorra per fer decantar les votacions del públic.

 

Batalla monumental”, una producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, és un dels projectes seleccionats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d’aquest sector.