.

.

TOTS 21

Candela Figueras viatja fins a la Tàrraco romana per ensenyar-nos tots els racons. Foto: TV3

Aquest diumenge, a les 22.45, s’estrena “Batalla monumental”! En el primer capítol, la batalla es lliura entre els dos jaciments clàssics més espectaculars de Catalunya: Empúries i Tàrraco a la “Batalla de Clàssics”. Candela Figueras i Ivan Medina seran els encarregats, cada setmana, de conèixer testimonis i exposar arguments que facin decantar el públic a favor del seu monument.

Tots dos estan disposats a fer, del seu, el jaciment clàssic més èpic: aquesta setmana, l’Ivan es posarà en la pell d’un comerciant grec a Emporion, i la Candela es convertirà en gladiadora romana per defensar Tàrraco a l’amfiteatre de la ciutat. En aquesta batalla, els ajudaran a convèncer l’audiència personatges populars com l’actor i humorista Fermí Fernàndez o el reconegut economista Xavier Sala-i-Martín.

Roger de Gràcia és el mestre de cerimònies de “Batalla monumental” on, cada diumenge a la nit a TV3, serà l’audiència la que decidirà el guanyador de cada duel. Aquest diumenge, la cosa va de clàssics: Candela Figueras viatja fins a la Tàrraco romana i Ivan Medina ens transporta a l’antiga ciutat d’Emporion per posar cara a cara dos dels jaciments arqueològics més icònics de Catalunya. L’audiència haurà de decidir quin dels dos monuments passa a la gran final votant a través de les xarxes socials de @BatallaTV3, a Facebook, Twitter o Instagram a partir de l’emissió del programa a TV3.

“Batalla monumental”, que constarà de 8 capítols de 45 minuts de durada, enfrontarà castells contra claustres, jaciments contra amfiteatres o monestirs contra hospitals, i ho farà divertint els espectadors, involucrant gent del territori, descobrint històries increïbles i joies desconegudes. Els dotze monuments en competició són el castell de Miravet i el castell de Cardona, les restes arqueològiques d’Empúries i de Tàrraco, l’església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, La Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, i la Seu Vella de Lleida i la Catedral de Girona.

El programa, dirigit per Uri Garcia (“Joc de cartes”, “Casal Rock”, “El 23F des de dins”, Premi Ondas 2001) i produït per Sàpiens (Som*) (“Sota terra”, “Manual de supervivència”, “La mort de Guillem”), mostrarà cadascun dels monuments seleccionats amb una bellesa, intensitat i profunditat mai vistes fins ara, d’una manera entretinguda i rigorosa.