.

.

TOTS 21

Una de les platges de Roda de Berà, durant l'estiu

Una de les platges de Roda de Berà, durant l’estiu

La regidoria de Turisme ha presentat les dades recollides durant els mesos d’estiu per les dues oficines de turisme de Roda de Berà. La tendència continua sent molt semblant a la d’anys anteriors.

Un total de 4.830 persones van ser ateses a ambdues oficines, la primera situada a la platja Llarga, amb el 52,8% dels usuaris, i l’altra a la plaça Sant Jaume, a la zona de Costa Daurada, amb el 47,2% del total. Pel que fa a la seva procedència, la major part, 3.466 usuaris (el 71,8%), eren espanyols, i el 28,2% provenia del mercat internacional.

Quant a la seva motivació per visitar les oficines, van efectuar un total de 6.772 consultes, 632 més que al 2014, relacionades amb el municipi de Roda de Berà en la seva majoria. Van demanar planells del municipi, informació sobre festes i esports, van fer qüestions sobre el transport públic, o van fer consultes sobre Tarragona, el Baix
Gaià o sobre Port Aventura, entre d’altres.

Les procedències

Si analitzem ambdues oficines per separat, la situada a la plaça Sant Jaume va atendre 2.279 usuaris, els quals van efectuar un total de 3.390 consultes. D’ells, 1.651 (el 72,5%) eren espanyols, procedents de Catalunya en la seva major part (76,8%), sobretot des de l’àrea metropolitana de Barcelona; d’Aragó (6,5%), de Madrid (3,4%), d’Euskadi (1,7%), com també del propi municipi de Roda de Berà (el 9%).

Per altra banda, 628 de les persones ateses a aquesta oficina ubicada a la urbanització Costa Daurada provenien del mercat internacional. Un any més els francesos suposen la majoria amb el 42% del total, seguits per alemanys (12%),
holandesos (8,6%), anglesos (8,3%) o italians (6,1%).

Pel que fa a l’oficina ubicada a la platja Llarga, és la que va atendre el major nombre d’usuaris, amb un total de 2.551 persones, les quals van efectuar 3.382 consultes. D’ells, el 66,1% dels visitants eren d’origen nacional, vinguts, també, en la seva  majoria de Catalunya, de l’àrea metropolitana de Barcelona sobretot, en el 68% dels casos; d’Euskadi (13,7%), d’Aragó (9%), de Madrid (8,8%), o de Roda de Berà (5,1%).

Per altra banda, 863 usuaris atesos, el 33,9%, provenien del mercat internacional. Els francesos són, també en aquesta oficina, els usuaris més importants per la seva proximitat, amb el 34% del total, seguits per anglesos (15%), holandesos (10,4%), alemanys (10%) o belgues (8,5%).

Cal destacar que les dades van ser recollides entre el període d’estiu que va des del 20 de juny fins el 13 de setembre. Tanmateix els mesos de més afluència turística, i per tant de més visites a les oficines de turisme, van ser els de juliol i agost, amb un total de 2.021 i 3.403 consultes, respectivament.

Valoració molt positiva

Isabel Mondéjar, regidora de Turisme, ha realitzat una valoració molt positiva de les dades recollides per les oficines, una mesura que ella mateixa va posar en marxa ara fa quatre anys per tal de conèixer el perfil dels visitants i les qüestions més importants per les quals s’interessaven. Ha destacat la continuïtat dels resultats obtinguts “que el
mercat domèstic continuï sent el principal a Roda de Berà podria estar directament relacionat amb la promoció turística conjunta que es fa a les fires gràcies al conveni Corner, impulsat per la Diputació de Tarragona”, ha assegurat. Roda de Berà, sota el paraigües de la marca Costa Daurada és present cada any al Saló Internacional del
Turisme de Catalunya, a Barcelona; a FITUR, a Madrid, i a NAVARTUR, a Pamplona.