.

Casa Canals, seu de Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, acollirà aquest divendres al vespre una trobada i una performance sonora de suport al Cens d’Artistes de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat i el Consell Nacional de la Cultura de les Arts (CoNCA) per conèixer la situació de creadors i creadores i plantejar millores en aquest àmbit.

Mèdol és el centre d’arts contemporànies de referència al Camp de Tarragona, i l’acte de divendres pretén tancar la radiografia de la creació artística del sud de Catalunya que, fins ara, s’ha presentat en diversos espais i equipaments del territori. La trobada començarà a les 18 h i hi participarà la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé; el coordinador de la iniciativa, Manuel Guerrero; i la vicepresidenta del CoNCA, Margarida Troguet. Tot seguit, hi haurà un debat al voltant de la creativitat al territori amb els artistes Núria Arias i Daniel Gasol, la gestora cultural Xènia Gaya i el president de l’Associació d’Artistes Visuals de les Comarques del Sud, Nani Blasco.

El Cens d’artistes és una reivindicació històrica d’associacions de professionals dels diferents àmbits creatius: arts visuals i plàstiques, disseny, il·lustració, música, arts escèniques, literatura, audiovisuals i cinema, i videojocs. La Generalitat de Catalunya hi va donar llum verda fa uns mesos i s’ha engegat una campanya a tot Catalunya que ja ha aconseguit més d’un miler d’adhesions.

L’artista sonor tarragoní establert a València Edu Comelles convertirà la Sala Plana de Casa Canals en l’escenari d’un concert espaial de música ambient, fent servir registres sonors electromagnètics que imiten paisatges sonors d’un prat estival. Posteriorment, l’artista vallenc Daniel Gasol acompanyarà el públic en una intervenció i particular tour crític fent servir els espais de Casa Canals. Gasol, que acaba de publicar Art (in)útil. Sobre com el capitalisme desactiva la cultura (Raig verd), reflexionarà sobre els models familiars, la idea d’empresa i propietat i la crisi de la burgesia tradicional.