TOTS 21

Imatge de l’assemblea territorial celebrada a Cambrils. Foto: Cedida

Els Comuns estan immersos en el seu tercer procés assembleari que culminarà els dies 20 i 21 de novembre amb una assemblea nacional que promet tenir espais per al debat polític, però també espais més distesos pel retrobament de les persones que formen part de la formació.

Dins d’aquest procés assembleari s’estan celebrant tot un seguit d’assemblees territorials per enriquir la participació i el debat, així com per avalar les candidatures que es presenten als òrgans de direcció i coordinació de l’espai tant a escala nacional com territorial. El tret de sortida a aquest seguit de trobades ha estat l’Assemblea Territorial del Camp de Tarragona, celebrada aquest dissabte a la tarda a l’Ateneu Juvenil de Cambrils.

Els Comuns locals de Cambrils, de la mà de la Rosita Martínez i del Jordi Barberà, coordinadores locals de l’espai, van ser les persones encarregades de donar la benvinguda a les persones inscrites de l’espai que es van apropar a la trobada del dissabte. Rosita Matínez agraïa que Cambrils fos la seu escollida per la celebració de l’assemblea territorial i convidava a les assistents a sentir-se com a casa seva. Per la seva part, Jordi Barberà recalcava la importància del món municipalista per a l’organització i recordava que a les eleccions municipals del 2019 van concorre separades de les companyes de viatge i es va comprometre a treballar perquè això no torni a passar, «juntes som més fortes», deia, en clara referència a Podem Cambrils.

Seguidament van agafar la paraula la Candela López, una de les tres coordinadores nacionals de l’espai, Agnès Petit, secretaria d’organització i Enric Bárcena, secretari de mobilització i territori. Van fer un resum dels objectius que es marquen els comuns per aquesta tercera assemblea nacional, dels documents polítics per portar a debat i les modificacions estatutàries. «Aquesta tercera assemblea pretén ser la consolidació definitiva de l’espai polític, per fer front a les desigualtats socials i ser un mur contra l’extrema dreta», apuntava Enric Bárcena. Agnès Petit assenyalava la importància de l’organització i de treballar plegades per enfortir-la. Candela López per la seva part va explicar les línies mestres dels diferents documents assemblearis, així com les línies de treball marcades de cara a la fita electoral de les municipals del 2023.

Per acabar, Candela López va demanar l’aval de l’assemblea Territorial del Camp per la Candidatura d’àmbit nacional que ella mateixa encapçala, juntament amb l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i la presidenta del grup parlamentari de l’espai Jéssica Albiach. Sota el nom d’Arrelar per guanyar.

Després va arribar el torn de la recollida d’avals per la resta de candidatures tant per l’àmbit nacional com territorial, pel que fa a les candidatures als òrgans territorials van ser Josep Sementé, històric de l’espai, juntament amb la Núria Miret regidora de l’espai a Vila-seca, les persones encarregades de demanar l’aval. Totes les candidatures tant a òrgans nacionals com a òrgans territorials van rebre els avals necessaris per presentar-se a l’elecció per part de l’assemblea.

Per últim l’assemblea també va tenir un petit espai pel debat dels documents polítics i la inclusió d’esmenes i resolucions, tot i que les persones reunides allà se’n van emplaçar a una nova assemblea a principis de novembre per debatre amb més profunditat i arribar a conclusions col·lectives que permetin que la veu del Camp de Tarragona també estigui molt present en tot el procés assembleari dels comuns.

Redacció