.

.

TOTS 21

A més a més de les motos cremades a la Rambla de Tarragona, el foc també va perjudicar a un quiosc de l’ONCE, un àrbre i un semàfor. Foto: ACN

Un home s’enfronta a tres anys de presó per haver calat foc, presumptament, a la moto de l’exparella a Tarragona. El vehicle estava aparcat a la Rambla Vella i les flames van calcinar deu motocicletes més, una caseta de loteria, un semàfor i un arbre, i van malmetre la façana d’un edifici. La fiscalia acusa l’individu d’un suposat delicte de danys mitjançant incendi i li reclama el pagament dels més de 53.000 euros amb què es van valorar les destrosses.

L’acusat va confessar a un testimoni que estava “fotent a la parenta” perquè “l’havia deixat” i “tenia relacions amb negres”. Abans de tirar la moto a terra i d’incendiar-ne el dipòsit de gasolina amb un encenedor, l’home també va posar pegament al contacte i en va arrencar un retrovisor.

Els fets es remunten a la nit del 13 al 14 de desembre de fa dos anys. Segons relata el fiscal, la parella havia trencat feia uns dies una relació de dos anys. La nit dels fets, ella va dur l’home en moto fins a un bar de Tarragona on van passar una estona plegats. Posteriorment, l’home va posar pegament al contacte de la moto de l’exparella, que estava aparcada en un indret proper. La dona se’n va adonar quan va marxar del local, pels volts de la una de la matinada. Tot i això, com que encara no s’havia solidificat, va poder arrencar el vehicle i se’n va anar cap al bar que regentava una amiga seva.

L’incendi provocat va ocasionar danys per un import de 53.376,52 euros. Uns 16.000 corresponen a les onze motocicletes calcinades completament, uns 3.600 euros a un arbre i a un semàfor de l’Ajuntament de Tarragona; gairebé 15.000 euros a un quiosc de l’ONCE que es va haver de substituir; més de 16.000 a la façana de l’edifici adjacent i uns 2.700 euros a un negoci ubicat als baixos de l’immoble.

La fiscalia demana per a l’home tres anys de presó i que indemnitzi els perjudicats, en concepte de responsabilitat civil, amb l’import dels danys i amb l’aplicació dels interessos legals corresponents. També li exigeix que pagui les costes processals. El cas arribarà properament a judici als jutjats penals de Tarragona.