.

.

TOTS 21

Un total de 34 curtmetratges han estat seleccionats per participar en la segona edició del PSICURT, Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental, que organitza el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a Tarragona.

L’objectiu del certamen és apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.

Després de l’èxit de la primera edició del festival l’any passat amb 116 propostes inscrites, enguany ha augmentat el nombre de projectes presentats fins a un total de 303, provinents de tot l’estat espanyol. D’aquests 303, se n’han seleccionat 34 que destaquen per la seva qualitat artística i el tractament que fan de diferents àmbits relacionats amb la salut mental i la psicologia.

El PSICURT és un projecte cultural, social i de salut que permet promoure la creació artística, la sensibilitat del públic vers la salut mental i projecte la ciutat de Tarragona com a referent cultural. Les projeccions tindran lloc del 2 al 8 d’octubre, a l’Antiga Audiència i al Teatre del Serrallo de Tarragona. L’entada al festival és gratuïta.

El festival compta amb diferents modalitats de participació:

Secció OFICIAL, on participen autors d’arreu de l’estat espanyol amb obres de Ficció i temàtica relacionada amb la salut mental. Durada màxima de 20 minuts.

Secció EDUCURT, on participen estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius treballant temes socials que es puguin relacionar amb la salut mental i l’equilibri emocional ja sigui des de l’àmbit de la salut, educatiu, social, familiar, etc. Durada màxima de 25 minuts.

Secció EDUCURT EXPRÉS, destinada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Universitat. Durada màxima de 5 minuts. El concurs EDUCURT EXPRES es realitzarà a Tarragona durant el cap de setmana del Festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització, en el moment del inici del Concurs.