TOTS 21

Els treballadors sanitaris, concentrats durant la reunió entre el comitè d'empresa i la direcció de Santa Tecla

Treballadors sanitaris concentrats en la reunió entre el comitè d'empresa i la direcció de Santa Tecla celebrada dilluns

Els sous i les condicions laborals dels treballadors dels centres sanitaris de Santa Tecla no es toquen, de moment. El 31 de desembre de 2014 marca el termini de venciment del pla de retallades aplicades per part de la direcció de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, al gruix de treballadors repartits principalment entre els hospitals de Tarragona i el Vendrell. En cas de no renegociar les condicions laborals abans d’aquesta data, la direcció de la Tecla s’hauria vist forçada –apunten fonts sanitàries consultades per Tarragona21– a revocar les retallades dictades de manera unilateral des del juliol del 2013; una situació que hagués permès recuperar certs drets laborals adquirits en l’antic conveni i part del sou als professionals sanitaris de Santa Tecla. Val a dir que aquestes retallades, precisament, van ser avalades pel jutjat del social número 3 de Tarragona en una sentència que va destapar aquest mateix mitjà el passat mes de juny de 2014.

A l’espera del què resolgui la taula negociadora pel conjunt del sector a la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP) reunida a Barcelona, el comitè d’empresa i la direcció de Santa Tecla han acordat que aplicaran el conveni sortint d’aquesta mesa. Mentrestant, es buscarà la fórmula legal per congelar o prorrogar les condicions laborals vigents durant el 2014. En cas de no concretar-se un nou conveni marc des de Barcelona pel sector sanitari abans de l’abril de 2015, treballadors i direcció de Santa Tecla reprendran les converses aquell mateix mes.

Primera trobada entre direcció i comitè d’empresa

Aquest dilluns 24 de novembre, els comitès d’empresa dels hospitals de Santa Tecla al Vendrell i Tarragona s’han reunit amb la direcció de la Xarxa Sanitària a l’hospital de la Rambla Vella. Hi eren presents el director de Recursos Humans de Santa Tecla; el gerent de la Fundació Santa Tecla, Francesc Pujol; el gerent de Serveis de Suport a la Xarxa Sanitària Santa Tecla, Jordi Cañellas; dos advocats i una inspectora de treball proposada com a mediadora per part de la direcció. Amb l’horitzó del final d’any i davant la possibilitat d’haver de fer-se enrere respecte la tisorada de sous i ampliació d’horaris, la direcció havia proposat les següents condicions: eliminar el 50% de la paga extra de juny i desembre (la paga extra més baixa és d’uns 1.000 euros); eliminar el premi de fidelització (consta d’un mes de vacances addicional al personal que compleix 25 anys d’antiguitat a l’empresa) i, per últim, mantenir la reducció del 5% de tots els conceptes salarials, la pèrdua de les DPO o pagues per objectius, la pèrdua de nivells i l’augment de la jornada anual establerta en les darreres condicions.

Davant l’amenaça d’una nova rebaixa salarial, el comitè d’empresa va demanar un gest de força als treballadors citant-los a la reunió amb la direcció i prop d’un centenar de professionals de Santa Tecla es van concentrar durant la tarda de dilluns a les portes de la negociació per mostrar el seu desacord amb la darrera proposta de l’empresa. D’entrada, la direcció hauria defensat aplicar la seva mesura com una alternativa de mínims al comitè d’empresa i, en cas de no acceptar-la, hauria recorregut a l’article 41 de manera unilateral.

Article 41 com solució transitòria

Amb tot, les postures s’han suavitzat en el transcurs de la reunió. Ha quedat clar que les presses per renegociar un nou marc venien donades pel venciment de les condicions vigents i el retorn a certes garanties perdudes pels treballadors. “L’empresa volia que firméssim un pacte per aplicar de nou un article 41 durant els tres mesos posteriors al venciment de l’actual marc», ha explicat un membre del comitè d’empresa a Tarragona21. De moment, però, el comitè s’hi ha negat fins conèixer exactament quines repercussions tindria aquesta decisió sobre el recurs presentat per CGT i Metges de Catalunya al procés judicial obert contra Santa Tecla.

Per tot plegat, el comitè d’empresa va demanar a la direcció que prorrogués el termini del conveni però aquesta s’hi hauria negat al·legant motius legals. A partir d’ara, ambdues parts estudiaran la manera de perllongar les actuals condicions, com a mínim, fins l’abril de 2015.

Joan Marc Salvat