TOTS 21

Pla general de la concentració de treballadors sanitaris vora la seu d’ERC a la ciutat de Tarragona. Foto: Roger Segura

Un grup de treballadors del transport sanitari s’ha concentrat aquest divendres al matí davant la seu d’ERC a Tarragona per denunciar que tenen unes condicions laborals «congelades» des del 2012 i per reclamar que se’ls equipari amb el personal del SEM, contractat directament pel CatSalut. «Treballem unes 200 hores més a l’any i cobrem de mitjana 300 euros menys al mes», ha resumit el secretari del transport sanitari de la UGT de Catalunya, Ramon Vilella. A les comarques tarragonines el col·lectiu de personal subcontractat el formen més de 400 treballadors, als quals tampoc no s’ha fet «cap PCR de control ni cap serologia de covid-19», segons ha denunciat el delegat d’UGT de Tarragona a Ambulàncies Egara, Àlex Forcadell.

«Vuit de cada deu ambulàncies grogues són subcontractades i, encara que estem en diferents condicions laborals, fem la mateixa feina», ha lamentat Vilella, que ho veu com una «discriminació».

Els professionals subcontractats del transport sanitari denuncien que la patronal, el SEM i el CatSalut «no estan per la labor» d’actualitzar el conveni de 2012, que insisteixen que està «caducat».

La protesta d’aquest divendres, que ha aplegat prop d’una trentena de persones, s’ha convocat al davant la seu d’ERC a Tarragona per reclamar solucions al partit polític que gestiona el Departament de Salut.

Roger Segura