.

Els tarragonins s’han desfet dels barcelonins per un resultat ajustat. Foto: Joan Carles Borrachero

L’Ibersol CBT tornava al Serrallo després de les vacances de Nadal amb un enfrontament complicat, contra un CB Esparreguera molt lluitador que ha posat en perill el partit constantment. Els homes de Berni Álvarez han hagut de lluitar cada segon per poder celebrar un triomf amb els seus, el sisè consecutiu. David Fernández, amb 18 punts i 29 de valoració, ha estat el millor jugador del partit. Els blaus no han pogut comptar amb Dani Tugores, lesionat al turmell.

L’Ibersol CBT anotava la primera del partit mitjançant Ferran Torres, però l’Esparreguera responia amb dos triples consecutius per agafar el primer avantatge (4 – 6). Passats aquests primers minuts d’agafar-li les mides al rival, els blaus es posaven de ple en el partit amb gran jugades sota cistella de Torres i una defensa agressiva que sortia el seu efecte. David Fernández aportava un triple per retornar el control al seu equip (12 – 6), però l’Esparreguera no estava disposat a posar les coses fàcils al líder, i en pocs minuts aconseguia igualar el marcador a 16 punts, amb tres minuts per acabar el quart. L’equip buscava a Ferran perquè fes mal des de la pintura i, junt amb un triple de Pape, portaven el marcador al 21 – 18. Dos punts més per l’equip de Berni tancaven i donaven el quart als blaus (23 – 18).

Fàbregas iniciava els segons deu minuts des de la línia de tres. A partir d’aquí, els visitants despertaven per posar-se a dos punts dels tarragonins, quan havien passat tres minuts. L’Ibersol CBT es mostrava més espès i Berni donava entrada de nou a Ferran Torres, qui no fallava i trencava la ratxa de 0 – 6 de l’Esparreguera. Els del Serrallo havien de treballar cada jugada ja que davant tenia un equip fort, que no donava cap pilota per perduda i que apretava molt els jugadors blaus. Quan els visitants es tornaven a posar a un punt, David Fernández i Adrià Duch, de tres, apareixien per recuperar un petit avantatge de +4 (35 – 31, a falta de dos minuts pel descans). Berni ordenava una defensa a tota la pista per al final de quart. D’aquesta manera i sobreposant-se a la dura defensa visitant, el partit arribava al descans amb la màxima renda fins al moment, +8 per l’Ibersol CBT (44 – 36).

Dos triples consecutius de l’Esparreguera en tornar de vestidors tornaven a complicar les coses pels interessos dels blaus. Només dos punts separaven els dos equips i l’Ibersol CBT era el que es mostrava més imprecís. Un nou triple de Duch donava aire a l’equip de Berni Álvarez, i Dani Fernández n’hi afegia un altre. Aquest 6 – 0 acabaria sent estèril, ja que l’Esparreguera tornava de nou a la càrrega amb un joc molt dur. Els tarragonins no perdien els nervis i aconseguien revertir una situació adversa en un +7 a base d’una bona defensa i bona selecció de tirs. La cirereta a aquesta bona dinàmica la posava Jaume Zanca amb un triple i després d’una molt bona combinació de tot l’equip (61 – 51, dos minuts i mig per acabar el quart). L’Ibersol CBT ampliava la diferència per tancar el quart amb un resultat de 64 a 53.

Dani Fernández responia amb un triple a la cistella de Morales només començar el darrer quart. El partit es començava a posar de cara pels blaus després de molt patir, i Guillem Fàbregas anotava el seu segon triple per deixar el marcador en 71 a 58, arribats gairebé a l’equador del quart. L’Esparreguera es veia en el moment de reaccionar, i així ho feia, provocant pèrdues de pilota del CBT i apropant-se perillosament en el marcador (71 – 66). Era el torn del Serrallo de les gran ocasions per facilitar el camí als seus. Dani Fernández aconseguia un 2+1 per tornar la tranquilitat al seu equip, mentre el partit entrava al tram decisiu. Els blaus robaven la pilota en tres accions consecutives i això els permetia recuperar els 10 punts de renda. Amb poc més d’un minut, el partit quedava sentenciat i la victòria es quedava novament al Serrallo (85 – 81).