TARRAGONA 21

 

El Teatre Metropol projectarà el proper divendres 10 de març el documental Jujol-Gaudí: dos genis de l’arquitectura, dirigit per Luis Campo Vidal. El projecte vol fer un reconeixement a la seva figura i la seva obra, que segons els experts que en parlen ‘posa color a l’obra de Gaudí’, i que fins ara no han estat prou valorades.

La projecció començarà a les 20h, coincidint amb la data d’inauguració de la restauració del 10 de març de 1995, ara fa 22 anys. La restauració va ser obra de l’arquitecte Josep Llinàs i que va rebre el premi FAD d’arquitectura l’any següent.

El documental de Campo Vidal és el resultat d’un treball exhaustiu sobre la figura de l’arquitecte tarragoní, Josep Maria Jujol; al costat d’Antoni Gaudí, no per sota, sinó com un treball en comú i amb la personalitat d’ambdós alhora. El film compta amb la presència d’experts dels dos arquitectes que expliquen la seva visió i la interrelació professional i creativa entre ambdós. D’entre els entrevistats podrem veure el fill de Jujol, l’arquitecte Josep Llinàs, l’artista Perejaume o l’historiador gaudinià, Toshiaki Tange.

Durant la projecció i sentint les paraules dels experts es poden contemplar les obres principals dels arquitectes com Can Negre, La Casa Batlló, Casa Bofarull, la Pedrera o el Park Güell i el Teatre Metropol, entre d’altres. També es pot veure el treball pedagògic que es realitza a Sant Joan Despí o elements de detall de tots els elements decoratius que utilitzaven. S’han utilitzat dues càmeres HD, així com drons i petites grues per tal de crear moviments de càmera que fan més espectacular l’obra d’aquests dos genis.