.

.

TOTS 21

Una captura del tràiler

Una captura del tràiler

El documental ‘El somni de Pau Casals. 25 edicions del Concurs de Castells’, codirigit per la periodista Raquel Sans i el realitzador Tòniu Xou, repassa la trajectòria del certamen tant des del punt de vista organitzatiu i social com, especialment, dels castells que s’hi han vist.

Al llarg de 35 minuts l’audiovisual combina les imatges d’arxiu (amb un gran esforç per agrupar gravacions dels concursos dels anys 50 i 70 poc vistes fins ara) amb els testimonis d’una dotzena de personatges: l’historiador i president del Jurat del Concurs, Pere Ferrando, el comissionat de la Biennal Josep Bargalló, l’expresident del Jurat del Concurs i periodista, Jordi Jaria i l’actual director del Concurs, Xavier Gonzàlez; a més dels castellers Guillem Bartolí i Jordi Migó (Colla Vella dels Xiquets de Valls), Fede Gormaz (Colla Joves Xiquets de Valls), Marcel·lí Guixens (Nens del Vendrell), Francesc Moreno Melilla i Pere Almirall (Castellers de Vilafranca), Ferran Ventura (Colla Jove Xiquets de Tarragona) i Xavier Castellví (Capgrossos de Mataró).

El títol del documental fa referència a l’important paper que va jugar el músic i gran aficionat als castells Pau Casals en els orígens del Concurs, primer com a impulsor del certamen i, posteriorment, com a president del jurat de les dues primeres edicions, els anys 1932 i 1933.

El Documental s’estrenarà al Teatre Tarragona el dilluns 2 de juny (20.30 h) durant l‘acte de celebració de les 25 edicions del Concurs de Castells davant de representants de tot el món casteller.

*Pots veure el VÍDEO del TRÀILER en -aquest enllaç-