.

.

TOTS 21

Alguns tractors en marxa a l'inici de la protesta, aquest dissabte a Reus. Foto: ACN

Prop de 300 tractors i d’un miler de persones han participat en les tractorades convocades per Unió de Pagesos ahir a Lleida (Segrià) i avui a Verges (Baix Empordà), Reus (Baix Camp), Amposta (Montsià), Móra la Nova (Ribera d’Ebre) i Batea (Terra Alta), en protesta contra la proposta d’Agricultura per al nou Programa de Desenvolupament Rural (PDR) per al període 2014-2020, que disminueix en un 23,4% el pressupost anterior. Les tractorades anaven encapçalades amb pancartes amb el lema ‘Que no ens robin el futur! Volem un PDR just per a la pagesia’.

Les tractorades més nombroses han estat a Amposta (més de 100 tractors i unes 150 persones), a Reus (més de 60 tractors i prop de 150 persones), i a Móra la Nova (més de 30 tractors i més de 100 persones).

A Reus, una seixantena de tractors han participat a la marxa, que ha arribat fins a l’oficina comarcal del Baix Camp del departament d’Agricultura, on s’han fet els parlaments.

A Batea han participat a la protesta diversos tractors i més de 100 persones, i a Verges diversos tractors i desenes de persones, com ahir a Lleida. Durant els actes de protesta, que han començat a les 11 h, els sindicalistes han repartit entre els vianants i conductors dels diferents territoris informació sobre els efectes que tindria el nou PDR entre la pagesia.