.

.

TOTS 21

El partit contra l’Alcoyano d’aquest dissabte a les 18:30 hores, clau per a un Nàstic que depén d’ell mateix per mantenir-se en posicions de playoff d’ascens, està marcat per la resolució del jutge únic de la Federació (prevista per aquest dimecres) sobre la presumpta alineació indeguda en el partit disputat per l’Algeciras i Castilla, que va acabar amb empat i podria suposar una victòria administrativa del conjunt andalús per 3-0.

Si anem a pams, per terres alacantines han tirat de tòpic i ja calenten l’últim partit de la temporada regular treien a passejar els moros i cristians, protagonistes de les festes per excel·lència de la ciutat, per fer front als romans de Tarraco. Tot sigui per fer bullir l’olla: ‘La nostra final, la nostra Champions’, es pot llegir als cartells que ja circulen per les xarxes socials.

Però més enllà d’aquesta ucronia històrica, i de la decisió de la directiva tarragonina d’organitzar na marea grana per fer-se notar a El Collao, a hores d’ara tot depén del que passi als despatxos, damunt del camp… i de la calculadora. El Nàstic és en l’actualitat cinquè (última posició que dona dret a jugar-se l’ascens) amb 58 punts, Els mateixos que té el Sabadell (quart). A un punt de distància per sota té al Linares i a dos, l’Atlético i l’Algeciras.

Posem-nos en el cas d’una resolució federativa favorable a aquest darrer conjunt. Llavors els preliminars donarien un tomb, perquè el Nàstic acabaria pujant a la quarta posició fruit del triple empat a 58 punts. Això seria possible gràcies a que, en la lligueta entre els tres que marcaria per reglament la posició de cadascun d’ells a la taula, el Nàstic té guanyats sis punts en els enfrontaments directes, per 4 els altres dos. Cal tenir en compte que a hores d’ara els homes de Raül Agné es veuen superats en la classificació pels arlequinats perque els van guanyar a casa per 1-0 però van perdre a la Nova Creu Alta per 2-0.

Però tot plegat es complica si tenim en compte les variables. Que són moltes i complexes. El Sabadell i l’Algeciras s’enfronten en la darrera jornada en un xoc que deixa el Nàstic en posició d’avantatge sempre i quan guanyi a Alcoi. Ara bé, a més de tenir present que un empat el deixaria a tir de Linares i una derrota a expenses també de l’Atlético, la combinació amb l’Algeciras té la seva particularitat.

Si ens mantenin en l’actual classificació i juguem a que l’Algeciras perd el recurs, una derrota dels granes i una victòria dels andalusos (que passarien a tenir 59 punts) deixaria el Nàstic fora precisament per tenir el goal-average perdut amb els del Vallès (tots dos estarien empatats a 58 punts).

En el cas que el recurs prosperés i sumessin 58 punts abans d’aquest cap de setmana, un triomf del Sabadell amb pífia del Nàstic obligaria a fer entrar en el tauler la diferència de gols a favor i en contra perquè granes i Algeciras tenen el goal-average empatat. En aquest cas, la darrera plaça de playoff estaria curiosament condicionada pel 3-0 que haurien aconseguit als despatxos. A hores d’ara tots dos tenen un +10, que es veuria incrementat a un +13 en favor de l’Algeciras. En aquesta situació, tot dependria de l’abast de la derrota de tots dos conjunts.

I ja posats, no cal descartar tampoc fins a quàdruples empats que necessitarien de fer sumes i restes entre resultats particulars i gols transformats i encaixats. Per això el Nàstic ja sap que el millor que ha de fer és guanyar per culminar la primera fase de l’objectiu d’aquesta temporada. Tot el que no sigui això serà un malson.

J.S.