.

.

TOTS 21

Tarragona ja ho té tot a punt per acollir el festival de waterpolo formatiu HaBaWaba Spain, una de les cites de referència del waterpolo base internacional, en què competiran infants de 8 a 12 anys (categories benjamí i aleví) de diferents punts d’Espanya, a més d’un combinat de Grècia. L’esdeveniment fa parada del 22 al 24 de juliol a la piscina olímpica Sylvia Fontana, dins de l’Anella Mediterrània, mentre que el diumenge 25, el festival continuarà amb una jornada lúdica a PortAventura Park. El HaBaWaBa Spain arriba a Tarragona amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona a través de la Conselleria d’Esports i el Patronat Municipal de Turisme.

En total competiran al festival 260 participants, comptant jugadors i entrenadors, que pertanyen a 22 equips de 16 clubs procedents de cinc Comunitats Autònomes (Catalunya, Andalusia, Balears, Comunitat Valenciana i País Basc) més un equip de Grècia. S’hi jugaran més de 100 partits.

Entre els equips participants cal destacar l’Askartza Claret del País Basc, que participa amb tres equips; el CDW Málaga, amb quatre equips, dos en cada categoria; el CDW Turia de València i el CampusEsport de Mallorca. Dins de la representació catalana, destaquen el combinat local format pel CN Tàrraco i pel CN Martorell, el CN Rubí, el CW Sant Adrià i el CN Sant Feliu.

La tercera edició del Festival HaBaWaBa Spain tindrà tres dies de competició (22, 23 i 24) i un quart dia d’activitats (diumenge 25) a PortAventura Park. Els partits es desenvoluparan en quatre camps de joc a la piscina olímpica Sylvia Fontana de Tarragona, mentre que els equips s’allotjaran i conviuran a la residència Campus Educatiu de Tarragona, on el partner tècnic de l’esdeveniment, DECATHLON – WATKO, dinamitzarà un seguit d’activitats durant tot el dia per omplir les estones sense partits: camp de futbol inflable, simuladors de vela i surf, tir amb arc, porteries d’handbol amb xarxes de precisió, etc.

De les activitats paral·leles són especialment rellevants el taller de fair play, que involucrarà tots els equips participants i comptarà amb la presència del jugador de waterpolo professional del Club Natació Barcelona Joel Esteller, i on es debatrà amb els nens i nenes sobre la importància dels valors en l’esport i el joc net; i el HaBaTalent, concurs tipus talent show nocturn en què els participants podran demostrar les seves habilitats fora de l’aigua: des de ballar a cantar o explicar acudits.

El HaBaWaBa Spain arriba a Tarragona després de dues edicions anteriors a Barcelona (2018) i a Reus (2019). Tot i el caràcter internacional del festival, que sempre ha superat els deu països representats a la competició, enguany la representació quedarà circumscrita, gairebé en la totalitat i a excepció de la representació grega, a la geografia espanyola a causa de la situació generada per la pandèmia de la COVID-19, que limita els desplaçaments internacionals. Durant tot el festival se seguiran les mesures de seguretat, higiene i limitació d’aforaments que marca el PROCICAT.

A banda del suport institucional de l’Ajuntament deTarragona, el HaBaWaBa compta amb CEVEST (Òptica Teixidó), Peta Zetas i Euphralia de Boirón com a patrocinadors principals.

Formació i joc net

El HaBaWaBa va néixer a Itàlia, on ja s’ha celebrat en dotze ocasions i ha superat els 136 equips i 1.500 participants. A banda del HaBaWaBa Spain, també hi ha edicions a Grècia, Canadà, Àsia, Amèrica del Nord, Brasil, Egipte i Bielorússia.

Tal com suggereix el mateix nom de l’esdeveniment (Happy Baby Water Ball), el principal objectiu és el foment de l’esport del waterpolo a través de valors com la convivència, el respecte i el joc net. Jugadors, tècnics, famílies, àrbitres i fans remen tots en la mateixa direcció per aconseguir un entorn lúdic i formatiu.

L’organització premia per igual tant els guanyadors de la competició com aquells equips que millor representin els valors del festival, a través de dos trofeus “Fair Play”, un per categoria (benjamí i aleví). En acabar cada partit, els àrbitres puntuaran el comportament dels equips del 4 al -4.

Redacció