.

.

TOTS 21

Una de les representacions del Ball del Sant Crist. Foto: Catalunya.com

El poble de Salomó ja ho té tot a punt per encetar la darrera representació del tradicional Ball Parlat del Sant Crist del 2014. Aquest ha estat un any en què s’ha seguit replantejant la posada en escena d’alguns quadres de l’espectacle amb l’objectiu de millorar l’obra i fer-la més dinàmica i emotiva. Segons l’organització, “a falta dels últims balanços, pendents encara de les xifres del proper cap de setmana, aquesta fita s’ha tornat a aconseguir; ho demostra la venda d’entrades, que s’han exhaurit en les tres representacions anteriors”.

La funció d’aquest diumenge comptarà amb l’assistència de Jan Grau, tècnic del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat. A més, una altra de les personalitats que l’entitat ha convidat aquest diumenge i assistirà a la representació del Ball Parlat, declarat Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional, serà el monjo de la comunitat benedictina de Montserrat Bernabé Dalmau.

Un cop l’espectacle teatral d’arrels medievals posi el punt i final hi ha programat un dinar de caire popular entre tots els integrants del Ball Parlat i veïns i veïnes de la vila. El poble de Salomó sencer tornarà a participar a la tradicional arrossada, que servirà per cloure un nou maig de representacions a l’església entre converses i anècdotes viscudes al llarg del mes. La festa acabarà amb el parlament dels responsables de l’Associació.

Com assistir-hi

Per assistir a la darrera representació, aquest diumenge a les 12 del migdia al temple parroquial, cal fer la reserva pertinent a través del telèfon 977 629 058. Les localitats són numerades. L’entrada al Ball Parlat té un cost de 10 € i es fan descomptes als grups. A més, al lloc web de l’entitat (www.balldelsantcrist.cat) es poden consultar els paquets que combinen l’accés a l’espectacle amb menús als restaurants de la vila i excursions a la natura.

Paral·lelament, també fins aquest diumenge 25 de maig es pot visitar l’exposició “El Crist de Mahosa Nin, sentiments d’una vida”, de l’escultora Mahosa Nin. Es tracta de la primera mostra retrospectiva d’aquesta reconeguda artista a Catalunya, que ha escollit Salomó per la seva connexió amb el llinatge Nin de Salomó. L’exposició ocupa la planta baixa de Cal Cadernal, antiga casa pairal de la família Nin. Es pot visitar des de les 11.00h. fins a les 14.00h. i des de les 17.00h. fins a les 20.00h. L’entrada és gratuïta i es recomana concertar la visita a través del telèfon 646 065 399.

Accediu al web del Ball del Sant Crist en aquest enllaç.