.

.

TOTS 21

L’associació que té per finalitat promoure el teixit juvenil, mitjançant la cultura i la festa, entre tots i cada un dels barris de Ponent de la ciutat de Tarragona. Foto: Cedida

La Gresca d’en Bacus, un nou projecte d’associació cultural i juvenil nascuda aquest 2022 fruit de la unió de la Colla de Diables Foc i Gresca i la Batucada Engrescats, ambdós dels barris de Ponent, ha lamentat aquest dilluns per mitjà d’un comunicat de premsa en el qual denuncien que encara no disposen d’autorització de la gran festa que tenen programada per aquest proper cap de setmana. Una anomenada Festa d’en Bacus que té previst realitzar-se el divendres 16 i dissabte 17 de setembre al barri de Torreforta. «D’entre totes les activitats lúdiques -expliquen a la nota-, culturals i festives del divendres destaquen la competició de veïns i veïnes contra membres de l’associació. I pel que fa el dissabte, prenen protagonisme: la trobada de batucades a les 19h, l’espectacle a les 21h i la trobada de diables a les 22h amb la cloenda del correfoc».

Segons relata l’entitat,  «a dia d’avui, i amb 5 dies abans de la festa, seguim sense resposta per part de Domini Públic i per tant encara sense els permisos de la diada i amb la incertesa de si es podrà realitzar cada un dels actes, incloent el correfoc». En aquest sentit remarquen que el Departament d’Indústria de la Subdelegació de Govern no té comunicació d’aquest acte per part de l’Ajuntament, i que la Guàrdia Urbana tampoc ha rebut petició per part de Domini Públic municipal per avisar per avisar als veïns de la retirada prèvia de vehicles. Per tot plegat creuen trobar «senyals que no hi ha gaire voluntat d’ajudar als diables foc i gresca del barri»,

Logotip de l’entitat.

El comunicat, en tot cas, té un to conciliador. La colla de Diables Foc i Gresca «assumeix i reconeix que les relacions entre el consistori i la colla no han sigut les adequades. Han sigut 14 anys d’activitat cultural als barris i diferents pobles, intentant lluitant des de l’inici per poder participar també dins les festes de la nostra ciutat».

«Dins d’aquest objectiu -continua la nota-, s’han realitzat diferents reunions, i contactes amb el departament de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, les quals mai han acabat amb uns resultats positius per cap part. Per la nostra banda, volem posar un punt i a part. Demanem disculpes si en algun cas hi ha hagut discrepàncies o malentesos entre la junta de FIG (Foc i Gresca) i consistori o responsables. I desitgem que en les properes relacions entre la colla i el consistori millorin, poden així aconseguir projectes culturals de qualitat, per la nostra ciutat i la seva gent».

L’associació té per finalitat «promoure el teixit juvenil, mitjançant la cultura i la festa, entre tots i cada un dels barris de Ponent de la ciutat de Tarragona i treballaran a partir de 4 àmbits d’actuació:Fomentar la Cultura, la participació dels joves i les joves, la Festa cultural i tradicional catalana i la relació entre barris i centre de la ciutat», asseguren des de l’entitat. 

Els arguments de la consellera Cinta Pastó

La documentació adjuntada inclou la resposta de la responsable de Domini Públic, la consellera Cinta Pastó, segons la qual la utilització de la plaça del Centre Cívic de Torreforta fins al carrer Mallorca la nit dels dies 16 i 17 no es pot autoritzar perquè l’ativitat del correfoc «coincidirà en temps» amb un macroconcert que se celebrarà a les proximitats i «que es troba dins del programa oficial de les Festes de Santa Tecla. Una cita per la qual es prveu un gran nombre d’assistents. Tot plegat fa que sigui «incompatible» per la «propagació sonora i els recursos destinats a garantir la seguretat, afectació al trànsit i transport públic».

La consellera també fa incidencia en el fet que de l’actuació musical que es preveu de forma conjunta al correfoc «no s’ga rebut la documentació necessaria per a poder autoritzar ni les justificacions corresponents dins del període de temps requerit».

Redacció