.

.

TOTS 21

L'alcalde, Eduard Rovira, en una imatge d'arxiu

L’alcalde, Eduard Rovira, en una imatge d’arxiu

Torredembarra acollirà refugiats sirians a través de l’adhesió a la campanya de suport a l’acollida de la població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea de la Mediterrània, del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Així ho ha decidit l’equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra en una reunió que ha mantingut aquest matí.

Lluís Suñé, regidor d’Acció Social i Cooperació, ha explicat que s’ha creat una comissió formada pels regidors Jordi Solé, Núria Batet i ell mateix, que s’obrirà a la participació de les entitats i la ciutadania per crear la xarxa solidària que permeti acollir els refugiats i que es puguin sentir ciutadans normals.

Altres qüestions que han tractat han estat portar al proper ple l’aprovació d’una moció de suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània i fer una aportació econòmica a la campanya del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

El regidor Lluís Suñé ha destacat que Torredembarra seguirà les directrius que marquin el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del qual l’Ajuntament en forma part, i altres institucions i entitats que treballen en aquest àmbit per crear els mecanismes d’acollida adients.

La Diputació ha coordinat la gestió dels municipis quant a l’arribada de refugiats de guerra davant l’allau de peticions. Fins ara se sabia que deu municipis els acolliran. Es tracta dels deu amb més població de la demarcació de Tarragona. A aquests cal sumar ara Torredembarra.