.

.

TOTS 21

Imatge de l’amiant a la via pública. Foto: Torredembarra en Comú

Aquest dijous, 5 de març, l’Ajuntament de Torredembarra procedirà a retirar un abocament d’amiant de la via pública després que s’hagin seguit tots els protocols previstos en aquests casos i comptar amb l’autorització pertinent del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

La Regidoria de Via Pública i Manteniment ha explicat que s’han seguit els protocols corresponents per a la retirada d’aquets tipus de residu ja que és necessari comptar amb una empresa acreditada per a gestionar-los i la corresponent autorització del Departament de Treball. Mentrestant, s’ha dut a terme la senyalització i tancat provisional dels residus perquè no estiguin a l’abast dels vianants. Aquests residus només són contaminants quan es manipulen.

L’Ajuntament va ser coneixedor d’aquest abocament el 24 de febrer a través de l’APP Millorem Torredembarra. Per un error informàtic es va respondre que la incidència estava solucionada, però es va avisar els veïns que havien informat del fet sobre aquest error i que s’estaven duent a terme les gestions oportunes. Des d’aleshores es va buscar l’empresa acreditada, es va sol·licitar pressupost i es va contractar servei. El 27 de febrer l’empresa ja contractada va sol·licitar l’autorització corresponent al Departament de Treball i aquesta sol·licitud es va aprovar el 28 de febrer autoritzant a dur a terme els treballs entre el 4 i 5 de març. Finalment, la retirada s’ha programat per a aquest dijous 5 de març ja que algunes dificultats, com el proveïment de mascaretes, han impedit que s’hagi iniciat abans.

Paral·lelament, s’ha obert una investigació per determinar qui ha pogut ser el responsable de l’abocament.

Finalment, el regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, ha lamentat les crítiques rebudes per la gestió d’aquest abocament, que mostren un desconeixement dels protocols que s’han de seguir en aquests casos, creant un alarmisme innecessari.