.

.

TOTS 21

El regidor d'Ensenyament, Jordi Soler, a l’Escola l’Antina

El regidor d'Ensenyament, Jordi Solé, a l’Escola l’Antina

La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Torredembarra té previst dotar les tres escoles del municipi i l’edifici del Patronat Antoni Roig (seu de l’Escola d’Adults, l’Escola de Música, Punt Òmnia i Capicua) amb desfibril·ladors. Així ho ha anunciat el regidor d’Ensenyament, Jordi Solé, en una xerrada a l’Escola l’Antina a càrrec de l’Associació de Cardiopaties Congènites. De fet, el primer desfibril·lador es lliurarà a l’Antina abans de finalitzar aquest mes de novembre i es durà a terme la formació corresponent al personal i l’any vinent s’adquiriran els aparells restants.

Solé ha explicat que segons consta a l’Associació de Cardiopaties Congènites, Torredembarra és pionera a la demarcació de Tarragona a dotar les escoles amb desfibril·ladors. Cada aparell comporta per a l’Ajuntament una inversió de prop de 1.500 euros.

Segons informació de la Generalitat de Catalunya, els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) són els equips tècnics homologats que permeten analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals tributàries de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat.

La instal·lació i l’ús d’aquests aparells està regulada per la normativa, que preveu la seva inscripció al registre administratiu de desfibril·ladors fora de l’àmbit sanitari. En aquest sentit, s’hi han d’inscriure les entitats públiques o privades i els particulars que disposin d’aquesta mena d’aparells.