Torredembarra obre el termini per sol·licitar ajuts a l’ocupació i a l’autoocupació

La Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats de l’Ajuntament de Torredembarra informa que fins al pròxim 6 de novembre resta obert el termini per sol·licitar subvencions per a nova activitat econòmica per a autònoms i per a la contractació de persones aturades.

El regidor responsable de l’àrea, Josep M. Guasch, ha explicat que l’objectiu d’aquests ajuts és impulsar el foment de l’inici de nova activitat econòmica per a treballadors i treballadores autònoms, incentivant la nova activitat econòmica, i l’increment de l’ocupació efectiva mitjançant el foment de l’autoocupació i alhora incentivar la contractació de les persones desocupades de Torredembarra. Cal destacar que és la primera vegada que l’Ajuntament de Torredembarra obre convocatòria d’ajuts a l’ocupació i a l’autoocupació.

Pel que fa als ajuts per a nova activitat econòmica per a autònoms, les bases que regulen la subvenció contemplen que vagin destinats a aquelles persones que trobant-se en situació d’atur i empadronades a Torredembarra, hagin iniciat una nova activitat econòmica com a treballadors i treballadores autònoms (empresaris i empresàries individuals) o noves persones sòcies de cooperatives de treball associat, en els termes i en les condicions previstes.

En relació a les bases de subvenció per a persones físiques o jurídiques que contractin persones aturades per un període no inferior a sis mesos, cal que les empreses estiguin ubicades físicament a Torredembarra i que els treballadors contractats hi estiguin empadronats, i que compleixin les condicions i els requisits establerts a les esmentades bases.

El regidor Josep Maria Guasch també ha comentat que per aquest 2017 l’Ajuntament destinarà un total de 20.000 € a aquestes subvencions. Un altre aspecte que ha comentat és que tot i que la línia d’ajuts s’obri ara al setembre, s’hi poden presentar les empreses que hagin contractat aturats des de l’1 de gener de 2017 o les persones aturades que s’hagin donat d’alta com a autònoms també des de principi d’any.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *