.

.

TOTS 21

Consisteix en un intercanvi d'experiències, que pretén fomentar el coneixement sobre les diferents activitats i campanyes comercials que porten a terme els diferents municipis turístic al llarg de l'any

Consisteix en un intercanvi d’experiències, que pretén fomentar el coneixement sobre les diferents activitats i campanyes comercials que porten a terme els diferents municipis turístic al llarg de l’any

L’Ajuntament participa en el projecte pilot de la Cambra de Comerç de Tarragona dirigit a diversos municipis turístics per adaptar-se a les noves tendències comercials, que també compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Els altres municipis que prenen part en aquesta iniciativa són Salou, Cunit, Altafulla i Roda de Berà. El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, es va reunir fa unes setmanes amb la presidenta de la Cambra, Laura Roigé, per sumar-se a aquest projecte.

A grans trets, aquest projecte consisteix en un intercanvi d’experiències, que pretén fomentar el coneixement sobre les diferents activitats i campanyes comercials que porten a terme els diferents municipis turístic al llarg de l’any.

La primera trobada, celebrada ahir a Salou, ha incidit sobre la necessitat de trobar nous models de negoci comercial per al segle XXI en els municipis turístics, on es destaca que l’any 2020 l’experiència de compra generada en el client serà el distintiu més important que els comerços hauran de tenir en compte, inclús per damunt de l’assortiment, dels producte o del preu.

El regidor Josep M. Guasch ja ha avançat que Torredembarra acollirà una nova trobada el proper dilluns 4 de març, a la seu de l’oficina de Turisme, per tractar sobre el disseny per optimitzar vendes.

El punt de partida d’aquest projecte de la Cambra de Comerç és la constatació que els nous models de negoci comercials, físic i en línia, i els nous hàbits de consum estant produint forts impactes en el sector comercial, més encara en municipis turístics on els establiments comercials han d’adequar la seva activitat a dos períodes de venda molt diferenciats entre la temporada turística i la resta de l’any. El comerç és una activitat complementària fonamental en l’oferta turística dels municipis de la Costa Daurada, la seva adaptació a aquesta nova etapa on es combina el format físic i el digital és fonamental per continuar mantenint la seva competitivitat econòmica als municipis litorals.