.

.

TOTS 21

Un instant del ple de Torredembarra. Foto: JM.Salvat

Un instant del ple de Torredembarra. Foto: JM.Salvat

El plenari de Torredembarra ha donat el vist-i-plau, en la sessió extraordinària del ple celebrada aquest divendres, a l’aprovació inicial de l’avantprojecte del reglament del cementiri municipal. Aquest primer punt de l’ordre del dia ha necessitat de dues rondes de votació, atès que en primera opció hi ha hagut un empat de vots a favor i en contra. En la segona tanda, el regidor d’ERC Eduard Rovira i Santiago Ardèvol de CDC, han retirat la seva abstenció i han donat el vot favorable al govern. Finalment, doncs, el canvi en el reglament ha comptat únicament amb els 9 vots favorables del govern (tots a excepció d’Octavi Soler).

D’aquesta manera, el ple ha reconegut el risc estructural que corre la part antiga del cementiri municipal de Torredembarra, que data del segle XIX, i que compta amb prop de 600 ninxos. A partir d’ara, ha detallat el regidor de govern, Jordi Solé, el reglament elaborat pels tècnics municipals seguirà endavant amb un període d’exposició pública de 30 dies i on s’atendran aquelles qüestions dels veïns dels ninxos afectats.

Els primers enterraments al cementiri municipal de Torredembarra daten del 1830 i, ja el 2012, un greu episodi de pluges va generar desperfectes en el mateix. Per evitar un nou cas d’aquestes característiques, el ple ha decidit modificar el reglament vigent al cementiri.

El regidor republicà, Eduard Rovira, ha posat sobre la taula que la normativa actual sobre cementiris determina que “hi ha un interès públic que garanteix que no hi pot haver un dret privat a perpetuïtat”. I és que diverses famílies torrenques han argumentat tenir a la seva disposició un document que els acredita “de per vida” a disposar d’aquests ninxos. Un dret que, segons Rovira, topa amb la legislació anteriorment citada.

Joan Marc Salvat