.

.

TOTS 21

Foto de grup de guanyadors i nominats. Foto: Cedida

Foto de grup de guanyadors i nominats. Foto: Cedida

L’esport torrenc ha tornat a brillar. El Pavelló Municipal Sant Jordi es va vestir de gala el cap de setmana per acollir la 18a Nit de l’Esport i celebrar la diversitat i l’alt nivell dels i les esportistes del municipi. Amb la convocatòria de la Regidoria d’Esport, un total de disset entitats van presentar candidatures a les diferents modalitats i divendres al vespre se’n van conèixer els guanyadors i guanyadores:

Premi al millor esportista màster de l’any:
Categoria femenina: Maria José Carabante Morata (atletisme categoria màster W50) proposada pel Club Atletisme Torredembarra, pels excepcionals resultats aconseguits en la temporada 2022, entre ells el rècord del món en 800 m llisos. Grans resultats assolits en poc temps, tenint en compte que es va iniciar en el món de l’atletisme fa pocs anys.

Categoria masculina: José Arias Castillo (futbol sala), proposat pel Club Futbol Sala Torredembarra, destacant com a màxim golejador de primera catalana, i per la seva labor encomiable amb la selecció espanyola de futbol platja, que compagina amb el deure i compromís amb l’equip de futbol sala.

Premi al millor esportista promesa de l’any :
Categoria femenina: Paula Laguna Díaz (pentatló modern), del Club Pentatló Torredembarra. Campiona d’Europa de biatló relleus i de làser run relleus. Categoria U11 (aleví de primer any).

Categoria masculina: Axel Méndez Soriano (trial), del Biketrial Costa Daurada Torredembarra. Tot i la seva joventut, 11 anys, ja ha guanyat diverses vegades els campionats de Catalunya i d’Espanya.

Premi a la millor entitat o persona que hagi destacat per la seva dedicació al foment o la pràctica de l’esport adaptat:
Ex aequo:

El Club Excursionisme de Torredembarra. En els deu anys d’història, sempre ha donat cabuda a persones de totes les edats i capacitats, oferint sortides de diferents nivells perquè tothom tingués l’oportunitat de gaudir del senderisme i la muntanya. Col·labora amb la Fundació Onada, que treballa amb persones amb diversitat funcional i capacitats diverses, i organitza i col·labora en diverses caminades solidàries.

El Club Tennis Torredembarra. Acull setmanalment persones usuàries de la Fundació Onada perquè practiquin tenis i pàdel.

Premi al millor equip de l’any:

En categoria femenina: Equip júnior de nivell absolut del Club Esportiu Rítmica Torredembarra, pels mèrits assolits en aquesta temporada a nivell estatal, i per destacar com el segon equip de Catalunya més ben classificat al Campionat d’Espanya.

En categoria masculina: Equip júnior del Club Tennis Torredembarra per la gran temporada 2021/22 que ha realitzat i per haver arribat a la fase final com un dels millors equips de Catalunya en segona categoria.

Premi a la millor organització d’esdeveniments esportius:
Ex aequo:

Club Esportiu Rítmica Torredembarra, per l’organització d’una classe magistral d’un dia, amb la participació de tres gimnastes búlgares en actiu d’alt nivell i amb un gran palmarès esportiu, i aconseguint la participació de més de 100 gimnastes, d’arreu de l’Estat espanyol.

Associació Dojo Zanshin, per l’organització de diferents esdeveniments esportius, entre ells el Campionat Infantil d’Espanya de Kumite i Kata que va aconseguir la participació de 527 karateques i amb un elevat públic a les graderies. S’afegeix a aquest esdeveniment el gest solidari que del recaptat, 3.655 euros, es van destinar íntegrament als afectats de la guerra d’Ucraïna.

Premi a la millor tasca esportiva de l’any:
Haidée Morlà Arias (Entrenadora. Patinatge artístic solo dance, lliure, parelles, xous. Club Patinatge Artístic Torredembarra). Per la seva trajectòria esportiva amb molt bon resultats, durant l’any 2022, tant a nivell estatal com europeu, així com haver aconseguit que 6 patinadors/es hagin obtingut el certificat d’Alt Rendiment del Consejo Superior de Deportes i 3 el certificat DAN Deportistas de Alto Nivel.

Premi a la millor tasca arbitral en qualsevol disciplina federada:
Jordi Ramos Fontana, proposat pel Club Esportiu Beach Tennis Torredembarra, on destaca com entrenador nacional de tenis i amb una àmplia experiència en arbitratge.

D’altra banda, el jurat de la Nit de l’Esport 2022 va decidir atorgar unes distincions especials a quatre joves torrencs jugadors de futbol per la seva trajectòria:

  • Marc Álvarez: Primer equip del Nàstic de Tarragona.
  • Pol Fortuny: Equip Juvenil del Reial Madrid.
  • Roger Ciuró: Primer equip juvenil de l’Espanyol.
  • Pol Lecha: Equip cadet del Girona FC.