.

El dia 15 de novembre l'operació Platges Innovadores del projecte PECT TurisTIC en família, gestionada des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, organitza la jornada Platges Sostenibles, centrada en la gestió ambiental de les platges. I el dia següent es farà una neteja a l'Espai Natural dels Muntanyans de Torredembarra, oberta a tothom.

El dia 15 de novembre l’operació Platges Innovadores del projecte PECT TurisTIC en família, gestionada des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, organitza la jornada Platges Sostenibles, centrada en la gestió ambiental de les platges. I el dia següent es farà una neteja a l’Espai Natural dels Muntanyans de Torredembarra, oberta a tothom.

Torredembarra acollirà els dies 15 i 16 de novembre dues activitats organitzades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament, en el marc de l’operació Platja innovadora del projecte PECT TurisTIC en Família, un projecte d’especialització i competitivitat territorial. Es tracta d’una iniciativa liderada per la Diputació de Tarragona i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El 15 de novembre Cal Bofill serà l’escenari de la jornada formativa i de bones pràctiques Platges Sostenibles, en què es tractaran diversos temes vinculats a la gestió mediambiental de les platges: la transformació d’espais públics per a fer-los inclusius i un sistema d’indicadors de sostenibilitat turística als municipis de costa. La jornada s’adreça a la xarxa d’agents turístics integrats en l’operació Platja Innovadora del PECT TurisTIC en família, gestionada des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

En el decurs d’aquesta activitat formativa s’exposarà  el projecte europeu MITOMED + liderat per la Universitat de Girona, que ha creat un sistema d’indicadors per avaluar la sostenibilitat dels municipis de costa. Precisament Torredembarra és un dels tres municipis catalans que hi participen en la fase pilot, junt amb Sant Antoni de Calonge (Girona) i Sitges (Barcelona). La jornada comptarà amb la visita al circuit i les noves instal·lacions de la platja de l’Espai Natural dels Muntanyans, certificada com a Green Beach.

Programa Jornada del 15 de novembre

9 h – 9.15 h. Rebuda dels assistents.

9.15 h – 9.30 h. Benvinguda institucional.

9.30 h – 10.30 h. Conferència: Veus un territori “jugable”: el sistema de platges com a oportunitat, a càrrec de Labaula Cooperativa d’Arquitectes. Implementació de criteris basats en la filosofia de ciutat “jugable” com a camí per transformar els espais públics i les seves dinàmiques. L’infant i les seves necessitats es converteixen en el motor de treball per aconseguir un entorn respectuós amb el medi ambient, segur i inclusiu per a tothom.

10.30 h – 11 h. Cafè networking.

11.15 h – 12 h. Presentació i visita al nou circuit visual adaptat de la platja de l’Espai Natural dels Muntanyans, certificada com a Green Beach.

12 h – 13.30 h. Formació MITOMED+: Un sistema d’indicadors per avaluar la sostenibilitat turística de municipis de costa, a càrrec del Dr. Lluís Prats, director de l’Institut de Recerca en Turisme de la Universitat de Girona.

Inscripció gratuïta a: https://sdg.dipta.cat/quest/index.php/141286?lang=ca

El dia següent, el dissabte 16 de novembre, l’Espai Natural dels Muntanyans de Torredembarra serà l’escenari d’una acció de neteja de la platja. Les persones que vulguin participar en aquesta acció podran inscriure’s el mateix dia a Can Bofill, al final del Passeig Martím de la localitat, i l’organtizació els proporcionarà el material necessari per participar-hi.

La jornada s’iniciarà a les 10 del matí i finalitzarà a les 14 hores amb tot un ampli programa d’activitats que inclourà, a més de l’acció de neteja, tallers de reutilització de plàstic i una taula rodona per a infants (a partir de dos anys), un vermut musical amb el grup local “Julivert”, una xerrada informativa sobre la situació del Mediterrani i un taller sobre reciclatge.

El programa és el següent:

10 h. Inscripcions obertes i preparació de la jornada.

10.30 h. Comença la recollida.

10.30 h. Taller i taula rodona per a infants de reutilització de plàstic (per a totes les edats a partir de 2 anys).

12 h. Fase de classificació i comptabilització de residus.

12.30 h. Vermut musical a càrrec dels torrencs Julivert i amb la cortesia de Vermuts Miró.

13 h. Conclusions de la jornada, anàlisi de la situació actual del Mediterrani i agraïments.

13.15 h. Taller Upcycling. Aprendre del valor real de reciclar i com els residus tornen a l’economia per crear productes excepcionals.

El projecte PECT TurisTIC en família

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”.

El PECT TurisTIC en família és una iniciativa d’intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. Els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que coordina el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departamentd’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contractCENFIM.

El PECT TurisTIC en família és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.