.

.

TOTS 21

Foto de família dels assistents a la presentació. Foto: Cedida
Foto de família dels assistents a la presentació. Foto: Cedida

Si la setmana passada es donava a conèixer que Reus tornaria a ser l’epicentre mundial de la raqueta amb el World Padel Tour, avui s’ha presentat la segona edició de l’Open Reus Pro Padel, la prèvia d’aquest esdveniment, que comptarà un cop més amb una pista a la plaça Mercadal.

Davant la bona acollida que va rebre el torneig l’any passat, la regidoria d’Esports i Reus Esport i Lleure tornen a organitzar un seguit d’accions que permetran practicar i viure el pàdel des d’un context més proper. L’esdeveniment central serà la disputa de les finals de l’Open i diverses activitats paral·leles a la plaça del Mercadal, del 10 al 26 de març.

La jugadora reusenca Ari Sánchez ha assistit aquest matí a la presentació en roda de premsa de l’esdeveniment, acompanyant a l’alcalde, Carles Pellicer, i al regidor d’Esports, Pep Cuerba. També hi han assistit els representants dels clubs i centres de pàdel de la ciutat.

L’alcalde i el regidor han manifestat el seu agraïment a l’Ari Sánchez pel seu suport a la iniciativa i per cedir la seva imatge a l’esdeveniment. Tanmateix li han desitjat molta sort i èxits junt a la seva parella esportiva Paula Josemaría en aquesta nova temporada del World Padel Tour, que tindrà el primer torneig a Europa del 27 de març al 2 d’abril a la capital del Baix Camp, amb la disputa del TAU Cerámica Reus-Costa Daurada Open 2023.

Calendari
L’Open Reus Pro Pàdel s’organitza des dels clubs i centres de pàdel de la ciutat que en seran la seu: Club Tennis Reus Monterols, Reus Deportiu, CN Reus Ploms, Global Pàdel, Winner Sport, Padel Reus, Padelx4, Tot pàdel i Padel Indoor.

Les dates dels tornejos són les següents:

Global Pàdel : 11 i 12 de febrer.

Club Tennis Reus Monterols : 25 i 26 de febrer.

Reus Deportiu, Reus Ploms i Club Pàdel Manyanet: 4 i 5 de març.

Indoors Reus : 11 i 12 de març.

Finals: del 10 al 26 de març a la plaça del Mercadal.

Tal com ha explicat el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, el torneig comptarà amb categoria femenina i masculina i els quadres de competició de les parelles seran en funció del nivell d’aquestes per tal de gaudir de partits el més emocionant possibles. El format serà el mateix per a tots els tornejos, així com els obsequis que rebran els participants. Els jugadors i jugadores poden inscriure’s a tantes seus com vulguin. Els guanyadors i guanyadores de cada categoria en cada torneig rebran com a obsequi una entrada d’un dia pel TAU Cerámica Reus-Costa Daurada Open 2023. 

Les finals de cada seu i cada categoria es jugaran a la pista que es muntarà a la plaça del Mercadal, centre neuràlgic i eix comercial i de vida social de la ciutat de Reus, i que té com objectiu principal acostar el pàdel a la ciutat. Aquesta pista tindrà grades laterals i acollirà, a més de les finals, activitats paral·leles com exhibicions o pàdel adaptat, entre d’altres.

Open Reus Pro Pàdel Kids
Una de les novetats d’enguany és l’Open Reus Pro Pàdel KIDS. Amb l’objectiu de promocionar el pàdel entre els més petits, es farà un torneig amb la mateixa estructura que l’Open absolut i que es jugarà el cap de setmana del 4-5 de març a les instal·lacions del Club Pàdel Pare Manyanet.  Les finals d’aquest torneig també es jugaran a la pista de la plaça del Mercadal.  Les edats dels participants aniran dels 7 al 17 anys i es dividiran en quatre categories.

L’obertura de les inscripcions tant per a la categoria absoluta com per a la competició infantil es farà aquest dimecres, 25 de gener, a través del web reusesport.cat.

Altres accions
En l’àmbit educatiu es consoliden les accions que es van iniciar el 2022. Per tal que la pràctica d’aquest esport arribi als centres escolars i instituts s’han previst les següents accions:

  • Dins del programa Trobades de primària i secundària, s’ha programat formació sobre mètodes d’ensenyament d’aquest esport als docents d’educació física.
  • A diferents instal·lacions de pàdel de la ciutat es faran trobades d’alumnes de secundària perquè es familiaritzin amb l’esport.
  • També s’ha preparat un fons de material en préstec per a les escoles. D’aquesta manera, tots els centres educatius poden accedir a aquest servei de préstec de material.

V.Tapias