.

.

TOTS 21

Convocada per l’Associació Gitana de Tarragona, aquest dissabte 26 d’agost, al carrer Cós del Bou de Tarragona, tindrà lloc la VII Festa Gitana de Tarragona.

El programa començarà a les 9 hores amb un esmorzar de germanor i acabarà a la nit amb un concert-ball de rumba catalana a càrrec del grup Arrels de Gràcia. Durant tot el dia i l’aire lliure es desenvoluparan una sèrie d’activitats culturals i lúdiques en les que podrà participar tothom de manera gratuïta. A la Parta Alta o nucli antic de Tarragona hi ha una implantació de la comunitat gitana de fa segles.

El president de l’Associació Gitana de Tarragona i vicepresident de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya, Paquito Ferreres, destaca la progressió de l’entitat tarragonina nascuda l’any 1991. “El poble gitano també té el seu ordre, que es manifesta en molts ritus i altres facetes de la vida, per exemple en les seves commemoracions i festes. En aquests darrers anys hem celebrat de manera oficial o institucional i també popular diverses fites: 600 anys de l’arribada dels gitanos a Catalunya, 70 anys de l’alliberament dels darrers gitanos tancats als camps de concentració nazi, 8 d’abril dia internacional del Poble Gitano, Premis de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya, 25 anys de l’Associació Gitana de Tarragona, obertura d’una publicació en paper i en electrònic de Gitanos.cat. I podem fer més llarga la llista d’activitats i efemèrides”, destaca Paquito Ferreres.

“No estem sols però hem de ser els primers en combatre els estereotips que ens discriminen i rebaixen i, per a aquest repte, convé saber d’on venim, la història, i què volem, el nostre projecte és el de tots: viure amb dignitat i aportar el millor a la societat —subratlla Paquito Ferreres— Dia a dia, pas a pas, com la Setmana Santa, el nostre nivell puja. Ara el dia senyalat és la Festa Gitana de Tarragona, que ja va per la setena edició, poca broma, no és fàcil. Al bell mig de l’estiu, després de les Festes de Sant Magí en la nostra estimada Part Alta, en un carrer força animat i transitat com és el del carrer Cós del Bou, hem sigut capaços de consolidar un programa lúdic amb un accentuat caire tradicional (gegants, gastronomia, ball, rumba…). És important el que es fa però el millor és com es fa: de manera voluntària i cooperativa, amb alegria i germanor”.

Programa d’actes

 

9.00 hores. Esmorzar de germanor

10.30 h. Campionat de botifarra

13.30 h. Vermut popular

17.30 h. Concentració de colles geganteres

18.15 h. Cercavila

19.00 h. Balls finals

20.00 h. Karaoke

22.00 h. Sopar popular

23.00 h. Festa de rumba catalana amb ‘Arrels de Gràcia’