.

.

TOTS 21

Imatge de la froda de premsa d’aquest matí. Foto: Ajuntament

Reus recupera el Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual, el Cos 2021, amb una desena d’espectacles d’aquest divendres a diumenge. Entre les formacions més destacades s’hi troba la companyia basca Markeliñe, amb ‘Crusoe’. La resta de companyies són catalanes. Es repesquen grups previstos en el Cos 2020, suspès per la pandèmia: la companyia Lali Ayguadé, amb ‘Underneath’ -proposta que s’incloïa en l’edició passada-, i Cienfuegos Danza i Zero en Conducta, que portaran altres propostes més recents. El Cos recupera la presencialitat, amb espectacles al carrer i en teatres. ‘Play’, d’Aracaladanza, al Teatre Fortuny, serà l’únic de pagament. La resta seran gratuïts. Les escoles de dansa de Reus seran les protagonistes de la cloenda.

Amb una cinquantena de ballarins sobre l’escenari del Teatre Bartrina en una peça conjunta batejada com a ‘Simfonia de cossos’, es posarà punt i final a un Cos en versió reduïda i concentrada en tres dies. S’inaugurarà amb ‘Hippos’ de Zum-Zum Teatre, sota la direcció de Quim Bigas, a la plaça d’Anton Borrell, entorn on s’hi portaran dues propostes més: ‘Home’, amb la dansa contemporània d’Akira Yoshida, i ‘Underneath’, de Lali Ayguadé.

El Cos 2021 porta espectacles premiats en festivals estatals com el muntatge ‘Crusoe’, de la companyia basca Markeliñe, guardonat als Feten 2020 en la categoria de millor música, que es podrà veure al Teatre Bartrina -dissabte, a les 18.00h-, i ‘Trashhhhh!!!’, de Zero en Conducta, peça premiada com a millor espectacle de carrer al Festival Internacional de Haifa (Israel), i que s’escenificarà al teatre de l’Orfeó Reusenc -diumenge a les 18.30h.

També a l’Orfeó Reusenc es podrà veure, divendres a la tarda, ‘Klé’, d’Addaura Teatre Viscual’, sota la direcció de Teia Moner. Un dels muntatges que repetia de la programació anterior, ‘Lluna, la col·leccionista de paraules, de la companyia La petita brownie’, s’ha hagut de suspendre a darrera hora per malaltia de la protagonista.

Tots els espectacles seran gratuïts, a excepció d’Aracaladanza al Teatre Fortuny -12 euros l’entrada-, amb prèvia reserva dins dels teatres, i sense a exterior. En total, són cinc espais -teatres Fortuny, Bartrina i Orfeó Reusenc, Sala Santa Llúcia, i la plaça d’Anton Borrell- i nou espectacles que conformen la programació del Cos.

Núria Torres