TOTS 21

Control de mobilitat que han fet els Mossos a l’àrea de servei del Baix Ebre, a l’AP-7, a l’inici de la Setmana Santa. Foto: ACN

Era una espasa de Dàmocles i també un secret anunciat a veus pels diferents globus sonda llençats des del govern. El Procicat ha aprovat tornar al confinament comarcal a partir de divendres, segons ha confirmat avui el Govern en roda de premsa. La resolució actual, que permet sortir de la comarca amb el grup de convivència, havia d’estar vigent fins divendres a la nit, però el Procicat ha avançat la limitació de la mobilitat en una reunió d’urgència aquest dimecres al migdia. El confinament comarcal entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres i durarà d’entrada fins al dilluns 19 d’abril. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que la resposta és «obligada» davant l’augment de casos i que les mesures són les més «acurades, justes i imprescindibles» possibles.

El nombre d’ingressats als hospitals i a les UCI per covid-19 ha augmentat en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors, entre els efectes que pugui tenir la Setmana Santa i l’infradiagnòstic d’aquests dies festius. Dilluns de Pasqua, per exemple, se n’han confirmat 300 menys del que seria habitual en un dilluns qualsevol. La situació també és preocupant per l’augment de la nova variant britànica.

(Seguirà ampliació)

Redacció – ACN