TOTS 21

Les actuacions s'inclouen dins el projecte de "Millores puntuals de seguretat i drenatge a diverses carreteres de la xarxa local del Camp de Tarragona".

Els treballs abastaran abastaran 60 quilòmetres de nou carreteres de la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i el Baix Camp. 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat les redaccions de set projectes constructius que definiran actuacions per a millorar la seguretat viària en diverses carreteres del Camp de Tarragona. Els treballs comportaran una inversió de més de 5,5 MEUR i abastaran 60 quilòmetres de nou carreteres de la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i el Baix Camp. Les actuacions s’emmarquen principalment en un programa de pavimentació de cunetes, que permetrà donar un sobreample a diversos trams de carretera, amb l’objectiu d’afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Així mateix, els treballs, en funció dels casos, es complementen amb la millora del ferm i la renovació de les barreres de seguretat.

En concret, els projectes que ara s’impulsen són la pavimentació de cunetes i adequació de les barreres de seguretat a la T-224, entre Santa Coloma de Queralt i Vallfogona de Riucorb (Conca de Barberà), en un tram de catorze quilòmetres. La redacció del projecte es licita per un import de 52.000 euros i un termini de cinc mesos, i la inversió prevista per a l’obra és de 800.000 euros.

També es farà la pavimentació de cunetes, adequació de les barreres de seguretat i millora de ferm a la C-242 a Cornudella de Montsant (Priorat), en un tram de nou quilòmetres. La redacció del projecte s’ha licitat per un valor de 82.000 euros i un termini de cinc mesos, i la inversió estimada de l’obra és d’1,6 MEUR.

Al Priorat, es farà la pavimentació de cunetes a la TV-3001 i TV-3031, entre la Torre de Fontaubella, Marçà i Pradell de la Teixeta, en un tram de dotze quilòmetres. El projecte s’ha licitat per un import de 38.000 euros i un termini de redacció de quatre mesos, i es preveu per a l’obra una inversió de 420.000 euros.

A la T-242, entre Ulldemolins (Priorat) i Juncosa (Les Garrigues), es farà la pavimentació de cunetes, adequació de les barreres de seguretat i millora de ferm en un tram de deu quilòmetres. La redacció del projecte es licita per un import de 82.000 euros i un termini de cinc mesos, i la inversió prevista per aquesta actuació és d’1,6 MEUR.

També es farà una millora del ferm i de les barreres de seguretat a la T-204, entre Montferri (Alt Camp) i Salomó (Tarragonès), en un tram de quatre quilòmetres. El projecte s’ha licitat per un import de 43.000 euros i un termini de redacció de cinc mesos. El pressupost estimat de l’obra és de 600.000 euros.

Territori també farà la pavimentació de cunetes, adequació de les barreres de seguretat i millora de ferm a la T-214, entre Altafulla i la Riera de Gaià (Tarragonès), en un tram de dos quilòmetres. La redacció del projecte s’ha licitat per un import de 30.000 euros i un termini de cinc mesos, i es preveu que l’obra tingui un pressupost de 260.000 euros.

Finalment, es farà la pavimentació de cunetes a la T-723 i TV-7005, entre Mont-roig del Camp, Prades i Vilanova de Prades (Baix Camp), en un tram de gairebé nou quilòmetres. El projecte s’ha licitat per un import de 38.000 euros i un termini de redacció de quatre mesos. El pressupost estimat per a l’execució de l’obra és de 350.000 euros.

ACN