.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de Teresa Pallarès. 

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, està aixecant el seu nou partit, Junts per Catalunya, mentre provoca l’enèssima fractura dins de l’espai postconvergent. Més enllà del degoteig de militants i històrics des del PDeCAT cap a la recent formació, l’executiva recollirà velles i noves figures relevants del territori.

La proposta dibuixada per Puigdemont, que serà validada sense oposició, està formada per per 21 noms i quatre vicepresidències, segons el retrat que avança aquest diumenge ‘NacióDigital’. Entre les que toquen cúpula d’aquest politburó de l’independentisme s’hi troba l’actual regidora a la capital del Baix Camp per Junts per Reus, Teresa Pallarès. La que va ser figura destacada del PSC, fins al punt de ser subdelegada del Govern a Tarragona, està nomenada per ocupar el càrrec de secretària de Finances. La seva condició d’independent no fa grinyolar el partit en l’àmbit local, si bé l’alcalde, Carles Pellicer, no sembla precisament partidari d’aventures que tinguin origen a Waterloo.

Dins de les propostes per formar part de l’executiva nacional hi figuren també dos il·lustres de la política del territori, L’alcalde de Montblanc i ex diputat per ERC, Josep Andreu, i el que va ser batlle de Valls i actual president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet. L’aliança del vallenc amb Puigdemont es va forjar al Parlament, quan tots dos encara eren diputats de trinxera, i compartien la mateixa oficina a la Cambra. També s’hi inclou una cara jove, la primera tinent d’alcalde de l’Aldea (Baix Ebre), Irene Negre. I procedent també de les comarques del Sud destaca la que era fins ara presidenta regional del PDeCAT, Mònica Sales, actualment diputada al Parlament per Junts.

Redacció